shutterstock 1094729270

Oud D66-Kamerlid Fonda Sahla verspreidt nepnieuws : "Kwalijk! Zeker van een oud-Kamerlid"

Politiekmei 12, 13:30
In alle Songfestival-hectiek van de afgelopen dagen zou je bijna vergeten dat voormalig D66-kamerlid Fonda Sahla gewoon klakkeloos nepnieuws heeft gedeeld. De D66'er wist het zeker: Medewerkers van de Publieke Omroep zouden een brief hebben geschreven aan de directie van de NPO in verband met de 'mensenrechtenschending door de staat Israël'. Maar wat blijkt? De brief is nep, zo nep als maar kan!
De D66'er kopte via Twitter: "Breaking news!" Nou ja, niks breaking news dus, maar breaking fake news! Want NPO-medewerkers zoals Tim de Wit en anderen waren er direct als de kippen bij om deze brief te verbannen naar het rijk der D66-fabeltjes.
Sahla schreef: "Breaking news, publieke omroep medewerkers veroordelen net als VRT de schending van de mensenrechten door de staat Israël en sturen een brief aan de directie." Gevolgd door een knip- en plakwerkje waaruit bij een oogopslag al duidelijk is dat het zo nep is als maar kan. De tweet in kwestie werd dan ook al vrij snel voorzien van community-notes.
Hilarisch natuurlijk dat uitgerekend een D66'er zich nu schuldig maakt aan het delen van nepnieuws. De partij wijst maar wat graag met de morele vinger naar partijen als PVV en FvD om duidelijk te maken dat ze onzin schrijven en polariserende verhalen de wereld in slingeren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Een dag later plaatste Sahla: "Gisteren deelde ik dit bericht (dat te voorbarig was). Het betreft een individuele actie van medewerkers van verschillende publieke omroepen, niet van de NPO als geheel. Het logo was blijkbaar onterecht gebruikt. Mijn excuses voor het misverstand." Oh ja, nee, oké, is goed joh!
De reacties zijn in ieder geval niet mals. "Desinformatie. Kwalijk. Zeker van een oud-Kamerlid," klinkt het. "Een blinde kan zien dat het NPO-logo in de brief geplakt is, dus fake." Uitstekend niveautje weer van D66! Lekker bezig jongens!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten