20211103 Tweede Kamer coronadebat 121 1

Pats! FVD geeft kabinet tik op de vingers: 'Wij houden niet van achterkamertjespolitiek'

Politiekmei 11 2022, 18:22
Forum voor Democratie heeft vandaag een gesprek gehad met Sigrid Kaag en Mark Rutte. Dat gebeurde in de kamers van FVD. De reden dat de twee langskwamen? Ze willen kijken of er zieltjes te winnen zijn voor de voorjaarsnota, die nogal wat tegenvallende cijfers bevat. Wie moeten ze wat geven om toch nog wat steun te krijgen van de 'oppositie'? FVD heeft laten weten niets te hebben met dit soort achterkamertjespolitiek... maar heeft de gelegenheid toch even aangegrepen om duidelijk te maken welk soort beleid zij willen.
Het was een interessante ontwikkeling om te zien vandaag: niet in de laatste plaats omdat je op foto's kunt zien dat Sigrid Kaag het eigenlijk maar wat vervelend vindt dat ze langs moest gaan bij FVD. Dit in tegenstelling tot Mark Rutte. Het maakt hem echt niet uit met wie hij praat, wat natuurlijk één van de redenen is van zijn succes als machtspoliticus. Kijk maar naar deze foto (met het achterlijke commentaar erbij van een zogenaamde 'politiek verslaggever'):

FVD: geen achterkamertjespolitiek voor ons

Forum voor Democratie is het gesprek aangegaan met Kaag en Rutte, maar tekende daar wel protest bij aan. "FVD is fel tegenstander van achterkamertjespolitiek en is van mening dat deze onderhandelingen in alle openheid en transparantie in de plenaire zaal moeten plaatsvinden," aldus de partij terecht op haar website. "Toch hebben wij Rutte en Kaag ontvangen om onze visie voor Nederland nogmaals te benadrukken. Om openheid van zaken te geven, zetten wij in dit statement onze inbreng uiteen."
"Dit kabinet zet Nederlanders structureel op de laatste plaats. Bij de beleidsplannen staan internationale afspraken - denk aan Agenda 2030, de Sustainable Development Goals en het Marrakesh-immigratiepact - centraal, maar worden de belangen van Nederlanders volledig genegeerd," legt de partij vervolgens geheel correct uit. 
"Een nieuw klimaat- en stikstoffonds alleen al kost het kabinet 60 miljard, terwijl zowel CO2 als stikstof essentiële voedingsstoffen zijn voor de natuur. In totaal wil het kabinet zelfs meer dan 1000 miljard uitgeven aan de “energietransitie” voor eventueel 0,00007 graden minder opwarming in 2050. Ondertussen heeft 63% van de Nederlanders het financieel te krap."
"Dit kabinet blijft doorgaan met de massale immigratie - met rampzalige gevolgen voor onze veiligheid, woningmarkt en cultuur. Met een tekort van 300.000 woningen breekt Rutte nog steeds alle immigratierecords. Alleen al vorig jaar kwamen 250.000 immigranten naar Nederland. Nu is het kabinet ook nog eens van plan om 150.000 Oekraïners op te vangen."

Do's en Don'ts

Vervolgens legt de partij uit wat zij wél en vooral ook niet wil.
Forum voor Democratie kiest voor Nederland en de Nederlanders.
Wij willen stoppen met:
 • De onbetaalbare en volstrekt onnodige energietransitie
 • Het destructieve stikstofbeleid
 • De ongecontroleerde en massale immigratie
 • De euro die onze koopkracht structureel verlaagt
 • Het voortrekken van immigranten op de woningmarkt
 • Bureaucratie en onnodige regels voor ondernemers
In plaats daarvan willen wij:
 • Het Groninger gasveld maximaal benutten en Groningers ruimhartig compenseren
 • Algehele lastenverlichting: energiebelasting (verder) omlaag, BTW omlaag, erf- en schenkbelasting afschaffen, belastingvrije voet van €20.000
 • Nederlanders voorrang geven op de woningmarkt
 • Structureel investeren in zorg en onderwijs
 • Ondernemers weer de ruimte geven
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het mooie is natuurlijk dat FVD helemaal gelijk heeft dat dit gewoon achterkamertjespolitiek is van het kabinet... en dat de partij eigenlijk ook duidelijk aangeeft dat ze niet eens bijna denkt dat haar inbreng principiële veranderingen kan aanbrengen. Rutte IV is een WEF-kabinet pur sang. Ze willen wel wat debatteren over het derde cijfer achter de komma, maar dat is het dan wel. Wézenlijke veranderingen aan hun plannen zullen ze nooit accepteren; want die plannen worden internationaal gecoördineerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten