shutterstock 1570154773

Peiling: Nederlanders verkiezen oogkleppen boven oncomfortabele waarheid over geweld in samenleving

Politiekmei 18 2023, 17:00
Ah, de grote, brutale opiniepeiling-panel van Hart van Nederland heeft weer gesproken! Jawel, dames en heren, het volk heeft gesproken. En wat is de schokkende openbaring van dit moment? Nou, houd je vast, het is behoorlijk revolutionair: de meerderheid van de Nederlanders zou graag een verbod zien op het delen van 'gewelddadige filmpjes'.
Ja, dat hoor je goed. Vergeet de honger in de wereld, de klimaatcrisis, of de nog steeds onopgeloste wooncrisis. Nee, de echte prioriteit hier, volgens maar liefst 75 procent van de deelnemers, is het beschermen van onze tedere, fragiele oogjes tegen de harde werkelijkheid.
Wat een opvallende overeenstemming tussen de partijen! De resultaten variëren van een sterke 83 procent steun bij de PvdA en D66 tot een nog steeds aanzienlijke 68 procent bij de Partij voor de Dieren. Het lijkt wel een enge, dystopische versie van "Eensgezindheid maakt macht".
Maar wacht! Er is één lichtpunt in deze duistere tijden. En dat lichtpunt is – tromgeroffel, alsjeblieft – de Forum voor Democratie, met slechts 29 procent van hun leden voor dit draconische voorstel. Ik kan de memes nu al zien: "FVD: wij zijn de 29%!"
Dus, laat me dit even samenvatten: het lijkt erop dat Nederlanders het allemaal wel prima vinden om lekker in de bubbel van hun comfortabele leventje te blijven. En waarom ook niet? Wie wil er nou wakker geschud worden uit een fijne droom door ongemakkelijke waarheden en nare video's? Blijkbaar niet de 75 procent van de deelnemers aan de opiniepeiling van Hart van Nederland.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Echt, is dit waar we naartoe gaan? Zijn we zo diep gezonken in onze bemoederende verzorgingsstaat dat we bereid zijn om onszelf te blinddoeken, alleen maar om een ongemakkelijk gevoel te vermijden? Schijnbaar wel.
Maar goed, dat is Nederland voor je, het land waar de mensen liever in onwetendheid leven dan geconfronteerd worden met de ongemakkelijke waarheden. Blijkbaar is 'het hoofd in het zand steken' niet langer alleen een metafoor, maar onze nieuwe nationale hobby. Proficiat, Nederland. Je hebt het weer voor elkaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten