Nederland opnieuw in top-10 van persvrijheidsindex: Verslaggevers Zonder Grenzen prijst divers medialandschap, men kijkt weg van de aanval op ON!

Nederland opnieuw in top-10 van persvrijheidsindex: Verslaggevers Zonder Grenzen prijst divers medialandschap, men kijkt weg van de aanval op ON!

Nederland staat weer in de top-10 van de internationale persvrijheidsindex van Verslaggevers Zonder Grenzen (VZG). Ons land is terug op de zesde plaats na vorig jaar te zijn gezakt naar de 28e plek meldt de NOS met een krul in haar staart.. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van VZG onder 180 landen. Noorwegen staat al voor de zevende keer op rij bovenaan de lijst van landen waar de persvrijheid het hoogst is.

Hoewel Nederland weer in de top-10 staat, is er nog steeds bezorgdheid over de mediavrijheid in het land. Het grootste deel van de kranten is in handen van twee grote mediabedrijven, DPG Media en Mediahuis. Desondanks wordt het diverse en onafhankelijke medialandschap in Nederland geprezen. VZG kijkt wel weg voor het feit dat de NPO Omroep Ongehoord Nederland het zwijgen op wil leggen.

Het onderzoek van VZG legt veel nadruk op de veiligheid van journalisten. In Nederland wordt vooral de dreiging van de georganiseerde misdaad genoemd als gevaar voor journalisten. Ze vergeten de NPO die andere meningen dan de globalistische mening niet duldt.

De persvrijheid in Europa lijkt over het algemeen af te nemen. Zowel België als Duitsland zijn gezakt op de lijst van VZG wat betreft persvrijheid en veiligheid van journalisten. België staat nu op de 31e plaats en Duitsland op de 21e plaats.

In totaal is de persvrijheid in 31 landen in groot gevaar, voornamelijk door de toegenomen agressie van autocratische regeringen en grote desinformatiecampagnes. Verslaggevers Zonder Grenzen benadrukt dan ook het belang van een vrije pers en onafhankelijke journalistiek voor de democratie en de bescherming van mensenrechten.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

Natuurlijk wordt er op social media smalend gereageerd op dit nieuws. "Divers medialandschap" Hahaha... De totale leugen, de totale manipulatie. En uiteraard schrijft de NOS het met veel plezier en trots op, activistisch en selectief als ze is. Maar u en ik weten dat het gewoon een totale leugen is en blijf.'' twittert de populaire twitteraar Elise de Windt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties