immigranten 3

Peiling! Nederlanders vertrouwen 'goed nieuws over formatie' TOTAAL NIET

Politiekmei 13, 14:32
De kartelmedia berichten vandaag dat er grote progressie wordt geboekt in de formatie. Er zou een akkoord zijn over migratie. Alleen de financiën moeten nog besproken worden. Dat klinkt allemaal heel positief... Nederlanders zijn overwegend echter totaal niet hoopvol op een goede afloop. Dat blijkt uit een peiling van De Dagelijkse Standaard. Ja, wij van WC Eend.
Op het moment van schrijven hadden vele honderden mensen meegedaan aan de peiling die wij hebben uitgebracht met de vraag: "Kunnen we onze politici vertrouwen als zij zeggen dat de formatie goed gaat?"
Er waren twee mogelijke antwoorden op die vraag. Het eerste antwoord was hoopvol. "Ja, we kunnen ze vertrouwen, dit wordt GEWELDIG."
Het tweede antwoord was het tegengestelde. "Nee, ik vertrouw ze totaal niet, we worden er INGELUISD," aldus optie B. Een optie die natuurlijk bepaald niet positief is - en daarbij ook geen uitzondering maakt voor de PVV (hoewel de kans groot is dat onze lezers natuurlijk vooral in spelletjes van NSC en VVD geloven).
De voorlopige tussenstand:
57% van de DDS-lezers zijn bijzonder kritisch. Sterker nog, ze zijn ronduit kritisch. Slechts 43% - en ja, dat is laag aangezien één van de formerende partijen de PVV is en mensen heel graag wíllen geloven in positieve ontwikkelingen - denkt dat er wél iets te vieren valt; dat het de goede kant uitgaat en dat Nederland binnenkort eindelijk een kabinet krijgt dat zij verdient.
Op X zien we dit soort reacties - reacties die het hele verhaal eigenlijk wel vertellen. Ene Shike laat daar weten: "Poppenkast om tijd te rekken. Ondertussen dendert Agenda 2030 gewoon door."
Boertie denkt er min of meer net zo over. Want, zegt hij, hij weet al hoe immigratie is 'opgelost.' "We naturaliseren alle illegalen tot Nederlander," schrijft deze X-gebruiker en DDS-lezer, "en we gaan nu echt, ja echt, de migratiekraan dichtdraaien. Dat beloven we. Echt waar!"
Aangezien wij van DDS de website van, voor en door tweede kansen zijn (wat? Geen idee wat dat betekent, maar het klinkt wel leuk) willen we onze lezers natuurlijk een tweede kans geven om te stemmen over dit vraagstuk. Doe dat nu dus als je dat nog niet gedaan hebt - en ook als je al wel in de andere peiling hebt gestemd:

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten