Pepijn van Houwelingen (FVD): 'Recordinflatie (6,4%) komt doordat de ECB biljoenen bijdrukt'

Pepijn van Houwelingen (FVD): 'Recordinflatie (6,4%) komt doordat de ECB biljoenen bijdrukt'

Pepijn van Houwelingen in de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard

De inflatie rijst de pan uit. Waar Nederland jarenlang te maken had met een officiële inflatie van 2% of minder bedraagt de vermindering van het geld nu maar liefst 6,4%. Dat is het hoogste niveau in ongeveer 40 jaar tijd. Forum voor Democratie-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen schrikt daar niet van. "Volstrekt logisch," schrijft hij.

Het leven wordt steeds duurder. Je hoeft maar even naar de supermarkt te gaan om dat met eigen ogen te zien. Maar het is nu ook officieel zo. Want het Centraal Bureau voor de Statistiek laat weten dat de inflatie nu maar liefst 6,4% bedraagt. Dat is het hoogste inflatiecijfer sinds vroeg in de jaren 80 van de vorige eeuw.

Pepijn van Houwelingen: het komt door de ECB

FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen vindt dat bepaald niet verrassend. Sterker nog, schrijft hij op Twitter, deze ontwikkeling is "volstrekt logisch." De reden? "Dat krijg je ervan als de ECB biljoenen (!) bijdrukt. Nederlanders worden MASSAAL onteigend van hun spaargeld en welvaart."

Omdat het ECB de grote aanjager is van de inflatie in ons land ziet hij maar één oplossing: zo snel mogelijk uit de EU. Een Nexit dus, en snel een beetje.

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1491700955338924034%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnieuwrechts.nl%2F87416-hoogste-inflatie-stijging-in-bijna-40-jaar-van-houwelingen-logisch-met-dit-beleid

De inflatie is natuurlijk een directe aanval op de welvaart van spaarders. En, legt Van Houwelingen uit, dat is niet eens de enige manier waarop zij gepakt worden:

?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1491702632544616448%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnieuwrechts.nl%2F87416-hoogste-inflatie-stijging-in-bijna-40-jaar-van-houwelingen-logisch-met-dit-beleid

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ach ja. You will own nothing and you'll be happy, he?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer