de dagelijkse standaard dh 01079

Pieter Omtzigt's innige band met beschuldigde 'geld ontfutselaar' Sahla onthuld

Politiekokt 30 2023, 9:00
De schok was niet groot toen bekend werd dat Soumaya Sahla uit de VVD was gezet. En nee, niet omdat ze eerder radicaal-islamitische denkbeelden had of lid was van een terroristische groepering, maar vanwege beschuldigingen van geldontfutseling van niemand minder dan Frits Bolkestein. De VVD had natuurlijk nooit met de veroordeelde Hofstadterroriste Sahla in zee moeten gaan maar nu blijkt ook uit onthullend onderzoek van Elsevier Weekblad dat ex CDA-coryfee en huidige partijleider van Nieuw Sociaal Contract, Pieter Omtzigt, jarenlang innig samenwerkte met Sahla.
Wat dacht Omtzigt wel niet toen hij haar inschakelde als 'deradicaliseringsexpert'? Was haar veroordeling soms niet genoeg om hem te waarschuwen? Of dacht Omtzigt als barmhartige Samaritaan dat iedereen recht heeft op een tweede kans? Het komt op het eerste oog tamelijk naïef over dit optreden van Omtzigt. Kan de lijsttrekker van NSC het land wel leiden als premier?
Omtzigt, die zich vaak profileert als kritisch en onafhankelijk denker, bombardeerde Sahla met vragen over uiteenlopende onderwerpen. Van haatpredikers tot een mogelijke duistere rol van Turkije bij radicale groeperingen in Syrië. En het stopte niet bij wat simpele vragen: Sahla werd zelfs uitgenodigd in het hart van onze democratie, de Tweede Kamer, en kreeg inzicht in ontwerpresoluties over terreurbestrijding. Wat een vertrouwen!
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ironisch genoeg toonde Omtzigt zich recent verontwaardigd dat veroordeelde terroristen een VOG kunnen krijgen. Maar meneer Omtzigt, bent u niet de pot die de ketel zwart noemt? U werkte immers jarenlang samen met Sahla, die zelf driemaal zo'n VOG kreeg. De grote vraag nu is: wat heeft Pieter Omtzigt te verbergen en wanneer gaat hij de Nederlandse bevolking duidelijkheid geven over deze schimmige samenwerking?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten