portraitfactorynl de dagelijkse standaard 140 thierry baudet

Thierry Baudet brandt Omtzigt af: "Hij steunt het kartel, hij wil wat het kartel wil, hij ís het kartel"

Politiekokt 24 2023, 16:00
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vindt het belachelijk dat Pieter Omtzigt vandaag gratis en voor niets een livestream kreeg op de NPO toen zijn partij NSC haar partijprogram presenteerde voor de verkiezingen van 22 november. "Omtzigts NSC is niets anders dan de wedergeboorte van het CDA," zegt Baudet. "De aandacht van de NPO is dus volstrekt onzinnig. Maar ja, dat is juist waarom ze hem de gratis aandacht geven. Als hij wezenlijk anders was dan zouden ze hem juist negeren."
Vandaag presenteerde Omtzigt het verkiezingsprogramma van NSC. Dit werd live uitgezonden door de NPO, zowel online als op televisie. Dat is wat gek. Geen enkele andere partij krijgt zoveel aandacht - gratis aandacht. Juist daarom namen wij contact op met FVD-leider Thierry Baudet. FVD wordt al tijden genegeerd door de media en zeker door de NPO. Wat vindt hij er nou van dat Omtzigt op zo'n liefhebbende manier behandeld wordt door de staatsomroep?

Neutraliteit

"Het gaat niet perse om Pieter Omtzigt, maar dit is natuurlijk wel heel gek," zegt de FVD-leider tegen DDS. "De NPO hoort politiek neutraal te zijn. Daarom is het vrij bijzonder dat de presentatie van het verkiezingsprogramma van NSC live op de NPO wordt uitgezonden."
"Als de NPO dat dit wel tot zijn taak behoort, prima, maar dan moeten ze dit voor iedere politieke partij realiseren, niet alleen voor NSC," gaat hij verder. "Ik zou dus tegen de NPO willen zeggen: 'Of dit wordt voortaan gedaan met elke partij, of jullie doen het helemaal niet. De NPO hoort zijn neutraliteit te waarborgen. Daar is vandaag overduidelijk geen sprake van'."
De vraag is natuurlijk waarom de NPO dit doet. Je zou kunnen zeggen: er zijn mogelijk veel mensen die willen weten wat het programma van NSC precies is. Oké. Maar dat is feitelijk natuurlijk geen argument. Het gaat de NPO in eerste plaats immers niet om kijkcijfers. En trouwens, de kans dat dit echt heel veel kijkers heeft getrokken is redelijk klein.
Baudet heeft een extreem duidelijk antwoord op die vraag.

Het systeem houdt zichzelf in stand

"Wat we zien is dat het systeem zichzelf in stand houdt. Omtzigt is niet anders dan wat de wedergeboorte van het CDA. Dat zie je ook aan de kieslijst, al die mensen op die lijst zijn voor een groot deel ex-CDA-veteranen, je ziet het aan het verkiezingsprogramma... Het is echt oude wijn in nieuwe zakken," begint Baudet.
(Dit artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen ze beter dan wie ook dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS en help ons het héle kartel te bestrijden, elke dag weer!
Dit houdt direct verband met de reactie van de media op zijn nieuwe partij. "De media vinden het fantastisch dat er een nieuwe kartelpartij is zodat het spel dat ze altijd spelen - doen alsof er écht onderlinge verschillen zijn en alsof het iets uitmaakt op welke kartelpartij je stemt - makkelijker gespeeld kan worden. Ze kunnen de indruk wekken dat er echt iets op het spel staat, echt iets nieuws," gaat hij verder.
Maar daar zit nou juist de crux. Dat is helemaal niet het geval. "Het maakt geen ene bal uit of Omtzigt de grootste wordt of Yesilgöz of Timmermans. Ze vinden op hoofdlijnen alle drie hetzelfde. Op álle grote thema's zijn ze het feitelijk inhoudelijk met elkaar eens. Ze verschillen alleen van mening met elkaar op een paar details," legt Baudet uit.
Dit is precies waarom de NPO Omtzigt met zoveel liefde behandelt, denkt Baudet. "Als het zo was dat Omtzigt echt een fundamenteel ander idee had bij Nederland, als hij echt iets anders wilde, dan was het ergens misschien te rechtvaardigen geweest dat de media daar veel aandacht aan zouden besteden. Maar paradoxaal genoeg hadden ze dat juist dan niet gedaan. Alles dat hetzelfde is wordt gepresenteerd als iets dat nieuw is; en iets dat nieuw is wordt genegeerd. Dat is hoe het al jaren werkt in Nederland."
"Wat het waard is, dit soort gratis uitzendingen voor een partij? Miljoenen aan advertentiekosten en ook nog eens heel veel zetels. Dat zie je ook aan de peilingen. NSC wordt groot gemaakt en gehouden door de media," stelt de FVD'er daarop. "Maar het trieste is dat Nederland hier helemaal niets aan heeft. Er verandert met Omtzigt helemaal niets in Nederland. Het is triest."

Immigratie

Om dat punt te benadrukken vindt Baudet het belangrijk om daadwerkelijk naar de plánnen te kijken van NSC. Zo'n Grondwettelijk Hof dat hij wil, dat is toch juist een goed idee?
"Welnee," zegt Baudet daarop. "Zo'n Grondwettelijk Hof is wat het kartel wil zodat ze de dikastocratie [de macht van rechters die op ondemocratische wijze feitelijk het beleid bepalen door zich achter de wet te verstoppen, red.] verder kunnen vormgeven. Daar is niets nieuws aan."
"Qua immigratie is het niets anders," stelt hij daarop. "Omtzigt vindt het goed als er 50.000 per jaar netto bijkomen. Dat betekent bruto 100.000, want er gaan elk jaar ook iets van 50.000 mensen weg. Hij pleit dus voor een asielinstroom van 100.000 nieuwkomers per jaar."
"Let wel, dat is hetzelfde aantal als Rutte heeft binnengelaten tijdens zijn premierschap. Dat hele verhaal over 'het beperken van immigratie' is dus puur en alleen een marketingtrucje."

Woke

En dan zijn we er nóg niet. "Ook qua Woke-onderwerpen is Omtzigt 100 procent kartel," zegt Baudet vervolgens. "Hij wil aandacht voor de slavernij, hij is helemaal voor moderne kunst, hij wil doorgaan met die hele oikofobie, de nationale zelfhaat."
"Als je lid wilde worden van Omtzigts partij mocht je kiezen uit man/vrouw/non-binair," gaat hij verder. "Dat zegt alles."
"Kijk maar naar zijn programma daarin zie je duidelijk dat hij ook qua Woke en BLM helemaal kartel is."
In het programma staan inderdaad ronduit schokkende teksten over deze onderwerpen. "Kolonialisme en het slavernijverleden verdienen een duidelijke en vaste plek in ons geschiedeniscurriculum en in het cultuuraanbod," stelt NSC, "naast andere vormen van onderdrukking die onze samenleving uiteindelijk heeft overwonnen zoals feodaliteit, beperkt kiesrecht, vrouwendiscriminatie, kinderarbeid en uitbuiting." Voor de volledigheid wil NSC ook dat er een "nationaal slavernij museum" komt.
Oh ja, en zelfs wat moderne kunst betreft gaat NSC vol Woke. "We hebben oog voor de betekenis van moderne kunst en cultuur voor de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van steden en dorpen," stelt de partij. "Hedendaagse kunstenaars inspireren hun omgeving met schoonheid en een creatieve blik op de toekomst."

Journalisten als activisten

Kortom, zegt Baudet, "NSC is een kruising tussen PvdA en VVD. Opvallend genoeg is dat precies wat het CDA altijd is geweest. Daar hebben we dus precies niets aan."
"Helaas verklaart dit de media-aandacht wel. Want juist omdat NSC een nieuw CDA vinden de media het zo'n geweldig leuke partij. Zij steunen de status quo. Moderne journalisten zien het als hun rol om die status quo te beschermen, te verdedigen en in stand te houden. Wanneer die omslag van kritische journalist tot propagandist voor het systeem precies heeft plaatsvonden weet ik niet, maar het is ergens tussen 1960 en 1980 gebeurd, waarschijnlijk toen de babyboomers hun lange mars door de instituties ondernamen of hadden afgerond."
(Dit artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen ze beter dan wie ook dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS en help ons het héle kartel te bestrijden, elke dag weer!
"Ze zijn activisten geworden in plaats van journalisten. Ze willen de wereld een bepaalde kant uit bewegen," concludeert Baudet. "En ja, nu zien ze met Omtzigt dat de hoofdstroom die zij wenselijk achten niet wezenlijk in gevaar komt. Omtzigt denkt min of meer hetzelfde als de grote kartelpartijen over het klimaat, over het lidmaatschap van de Europese Unie, hij wil doorgaan met de NAVO-oorlog tegen Rusland... hij denkt zelfs niet anders dan het kartel over corona (zijn nummer twee heeft gezegd, no jab, no job)."
"NSC is op álle mogelijke manieren kartel. Omtzigt is een exponent van het kartel. Hij steunt het kartel, hij wil hetzelfde als het kartel. Hij ís het kartel. Dát is waarom de NPO zijn partij zoveel aandacht geeft. Er is een hele mythologie om hem heen ontstaan, maar zijn nieuwe partij is gewoon CDA. Bij het mediakartel vinden ze dat geweldig omdat het betekent dat er, ook met Omtzigt aan de macht, uiteindelijk niets gaat veranderen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten