portraitfactorynl de dagelijkse standaard 201

Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt liegen om WEF-transparantie te voorkomen

Politieksep 29 2023, 12:00
Deze week kwam FVD-Tweede Kamerlid Thierry Baudet met een motie om het kabinet te dwingen cont(r)acten met het WEF en vergelijkbare internationale organisaties openbaar te maken. Caroline van der Plas én Pieter Omtzigt stemden tegen die motie. Bizar. Maar, zeggen ze nu op X, dat deden ze omdat de motie zou inhouden dat het kabinet informatie moet delen over de nationale veiligheid. Uhu. Niet dus.
Baudets partijgenoot Pepijn van Houwelingen deelde de stemuitslag van zijn motie op X, het sociale medium dat steeds populairder aan het worden is op rechts omdat het de enige plek is waar wij conservatieven openlijk onze denkbeelden kunnen delen. Daarbij merkte hij op dat zowel BBB áls Pieter Omtzigt er tegen stemden. De SGP, DENK, JA21, de PVV, én Groep Van Haga stemden wél voor:

Van der Plas en Omtzigt liegen

Caroline van der Plas én Pieter Omtzigt (die bizar genoeg optrekken als een soort van tandem) reageerden allebei op min of meer dezelfde wijze op X. "Motie had het over 'internationale organisaties'," beweerde Van der Plas. "Geen woord over WEF. Deze motie zou betekenen dat je als [Nederland] ook cruciale en strategische informatie op [bijvoorbeeld] het gebied van veiligheid moet openbaren."
"Dat is niet wenselijk gezien onze nationale veiligheid," ging de BBB-leider verder. Vervolgens haalt ze uit naar Van Houwelingen die ze ervan beschuldigt "een frame" te gebruiken om haar imago te beschadigen:

Motie had het over “internationale organisaties”. Geen woord over WEF. Deze motie zou betekenen dat je als NL ook cruciale en strategische informatie op bv het gebied van veiligheid moet openbaren. Dat is niet wenselijk gezien onze nationale veiligheid. Weer een frame van FvD

Image
Pepijn van Houwelingen
Pepijn van Houwelingen
@PvanHouwelingen

Kamer verhindert dat cont(r)acten met (o.a.) het WEF openbaar worden nieuwrechts.nl/94547-kamer-ve… Ook Omtzigt en BBB stemmen hiertegen: #StemFVD

Image
456
Reply
Helaas is er één klein probleem met die uitleg van Van der Plas (die herhaald werd door Omtzigt): het klopt niet. Ja, de motie praat over "internationale organisaties" en niet slechts over "het WEF," maar iedereen weet dat het juist op dat soort organisaties slaat. De reden dat het niet beperkt is tot "het WEF," is dat er meer organisaties als het WEF zijn waar ook zaken mee gedaan worden - en waar de gewone burger niets van weet.
Het WEF is een grote, invloedrijke club van globalistische engnekken, jazeker. Jammer genoeg is het niet de énige organisatie. Dat is natuurlijk waarom er gesproken wordt over "internationale organisaties." Ook al omdat ze anders nadat zo'n motie wordt aangenomen gewoon een nieuwe club kunnen oprichten, met een andere naam, en er dus aan kunnen ontkomen. 

Nationale veiligheid-leugen

Belangrijker is dat deze motie natuurlijk niet inhield dat er informatie gedeeld moet gaan worden waardoor de nationale veiligheid in het geding komt. Ja, Nederland is betrokken bij "internationale organisaties" die geheime informatie bespreken; waar het gaat over strategie en tactieken die erop gericht zijn te voorkomen dat Nederlandse militairen en/of burgers gedood worden door onze vijanden. 
Voor dat soort informatie bestaat er een uitzondering. Die uitzondering zou gewoon blijven gelden. Baudets motie zou ervoor zorgen dat alle documenten, contacten en contracten met internationale organisaties worden behalve informatie die, als het op straat zou komen te liggen, de veiligheid van ons land in gevaar zou brengen. D'oh. 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met al die globalistische spelletjes! Steun DDS en help ons het globalisme elke dag weer te bestrijden! Doneer aan DDS via BackMe!
Nogmaals, die regel bestaat nú al. Ja, ook betreffende puur nationale documenten. Die moet openbaar zijn - of ingekeken kunnen worden door journalisten en burgers - tenzij de informatie voor serieuze nationale veiligheidsissues zorgt. 
Een kind begrijpt dat die uitzondering ook van toepassing zou zijn op de inhoud van internationale cont(r)acten die te maken hebben met de nationale veiligheid van ons land. Een kind... maar Omtzigt en Van der Plas blijkbaar dus niet. Welke gek denkt nou echt dat de PVV én de SGP voor de motie gestemd hadden als Van der Plas' kritiek klopt?
Je gaat je bijna afvragen waarom deze twee Kamerleden/partijleiders steeds weer zo hun best doen om internationale organisaties als het WEF uit de wind te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten