Wat?! Gideon van Meijeren eist antwoorden: 'Waarom sprak Klaus Schwab gisteren in Den Haag met Mark Rutte?'

Wat?! Gideon van Meijeren eist antwoorden: 'Waarom sprak Klaus Schwab gisteren in Den Haag met Mark Rutte?'

Politieksep 28, 15:00
Er was iets heel geks gaande in Nederland gisteren. Onze premier, die ons altijd vertelde dat hij weinig contact had met het WEF én die dat clubje een "praatclub" noemde, had namelijk een ontmoeting met... Klaus Schwab. Gideon van Meijeren wil daar het fijne van weten.
Gisteren postte Van Meijeren een filmpje op X waarin hij vaststelt dat Klaus Schwab in Nederland was. Toen de FVD'er dat hoorde besloot hij wat onderzoek te doen. In de openbare agenda van de minister-president zag hij toen dat er inderdaad een gesprek gepland stond tussen Rutte en Schwab. Het onderwerp? Kunstmatige intelligentie.
Wat Van Meijeren aan de hand van die informatie wil weten is: wat was de aanleiding voor dit gesprek? Met andere woorden, waarom werd dit gesprek juist gisteren gehouden en waarom specifiek over dit onderwerp? Een andere vraag is: wie heeft het gesprek geïnitieerd? Kwam het initiatief bij Schwab vandaan of bij Rutte?
En dan zijn we er nog niet. Want, zegt Van Meijeren, hij wil ook heel graag weten waarom Rutte het interessant vindt om met Schwab te praten "over dit technische onderwerp." Schwab is namelijk heel veel dingen, maar geen jonge Silicon Valley-ontwikkelaar die zelf AI (kunstmatige intelligentie) ontwikkelt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat Klaus Schwab en zijn WEF ronduit kwaadaardig zijn. We zullen het WEF dan ook élke dag bestrijden. Wij doen nooit een stap terug. Maar dit betekent helaas ook dat we afhankelijk zijn van donaties van onze vaste lezers. Want critici van het WEF worden keihard bestraft door het kartel, dat een hechte liefdesrelatie heeft met het WEF. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons het WEF te bestrijden!
Tenslotte wil Van Meijeren weten wat de uitkomsten van het gesprek zijn en wat op voorhand de inzet van het kabinet was. Wat probeerde het kabinet hier uit te halen? Wat was het grote doel? Wás er een doel? Of waren dit twee 'vooruitstrevende vrienden' die toevallig - lekker gezellig - even met elkaar wilden keuvelen over dit belangrijke onderwerp?
FVD heeft hier Kamervragen over gesteld. Het kabinet zal die dus moeten beantwoorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten