Pepijn van Houwelingen: EU-uitbreiding: is een recept voor onstabiliteit en ondermijning van Nederlandse waarden

Pepijn van Houwelingen: EU-uitbreiding: is een recept voor onstabiliteit en ondermijning van Nederlandse waarden

Politieksep 28, 16:00
De Europese Unie toont wederom haar expansiedrift met plannen om nog verder naar het oosten uit te breiden, door onder andere landen uit de Westelijke Balkan en zelfs Oekraïne op te nemen. Volgens critici, zoals Pepijn van Houwelingen, is dit een zeer onverstandige zet die zowel onze welvaart als veiligheid in gevaar brengt.
FVD, al lang kritisch over de koers van de EU, ziet de toetreding van deze landen als wederom een bewijs dat de EU in strijd is met de fundamentele waarden en vrijheden die Nederland koestert. De groeiende censuur op techbedrijven en de discriminerende behandeling van niet-gevaccineerden in bepaalde EU-landen zijn voorbeelden van een EU die niet ingrijpt bij machtsmisbruik en individuele vrijheden laat inperken.
De bovengenoemde gevallen in Letland en Oostenrijk, waar niet-gevaccineerden respectievelijk het stemrecht werd ontzegd en zware boetes kregen opgelegd, zijn symptomen van een EU die meer neigt naar totalitarisme dan naar een democratisch verbond van vrije naties.
Voor ons en FVD is in zo'n "totalitaire superstaat" geen plaats is voor Nederland. FVD, die zich uitspreekt voor een Nexit, ziet deze geplande uitbreiding als een verdere stap weg van de waarden en belangen die Nederland dierbaar zijn. Bovendien wordt er gewezen op het feit dat de EU geregeld uitslagen van referenda negeert, wat de democratische legitimiteit van de unie in twijfel trekt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
De grote vraag is: in hoeverre wil Nederland zich blijven conformeren aan een unie die zich steeds verder verwijdert van haar oorspronkelijke principes? FVD heeft haar standpunt duidelijk gemaakt. De vraag is nu aan het Nederlandse volk: willen we deel uitmaken van deze 'nieuwe' EU? De verkiezingen op 22 november a.s. zullen ook over dit antwoord gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten