Screen Shot 2022 12 03 at 071956

Omtzigts hypocrisie: Stemde voor accijnsverhoging maar nu boos om hogere brandstofprijzen!

Politiekaug 24 2023, 14:00
Een zucht van verwondering ging op X toen Pepijn van Houwelingen (FVD) liet zien hoe de partijen in de Tweede Kamer hebben gestemd bij de motie van Tony van Dijck (PVV) om af te zien van de accijnsverhoging op brandstof per 1 juli 2023. Pieter Omtzigt. De naam roept bij menigeen respect op, vanwege zijn vasthoudendheid rondom de toeslagenaffaire. Want hoe oprecht is Omtzigt’s onafhankelijkheid als hij partijen als FVD en PVV bij voorbaat al uitsluit? En minstens zo verontrustend is zijn stemgedrag in de Tweede Kamer. Eerder heeft Omtzigt voor gestemd om Nederlandse militairen naar het front in Oekraïne te sturen en nu blijkt weer dat hij tegen de motie van Tony van Dijck heeft gestemd. We beginnen een patroon waar te nemen.
Terwijl de inkt van zijn steun voor het sturen van onze jongens naar het front in Oekraïne nog nat was, krijgen we een nieuwe verrassing voorgeschoteld. De heer Omtzigt vond het schijnbaar een goed idee om tegen de motie van Tony van Dijck te stemmen, die pleitte voor het schrappen van de accijnsverhoging op brandstof per 1 juli 2023. En nu is meneer verbaasd dat de prijzen stijgen per 1 januari 2024? Ik viel bijna van mijn stoel toen ik zijn tweet op X las: ''De gewone zorgen blijven. Daarom stelde ik deze Kamervragen over accijnzen per 1 juli. Riemen vast! Zonder extra maatregelen wordt een liter benzine 20,95 cent duurder op 1 januari 2024.''
Kom op zeg, Omtzigt! Heb je een glazen bol nodig om te zien dat jouw eigen stemgedrag leidt tot deze prijsstijgingen? Het lijkt erop dat Omtzigt’s "onafhankelijke" koers meer neigt naar het kompas van verwarring dan naar het kompas van gezond verstand.
Dus ja, daar sta je dan. Eerst de held van de toeslagenaffaire en nu de man die met open ogen in zijn eigen politieke val trapt. Omtzigt's recente keuzes laten zien dat hij beter geschikt is voor mooie woorden dan voor daadkrachtige beslissingen. Een goede visie voor de lange termijn ontbreekt bij de lijsttrekker van het Nieuw Sociaal Contract.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
In een tijd waarin het volk hunkert naar leiderschap en duidelijke keuzes, moeten we ons afvragen of Omtzigt wel de juiste man is om ons door deze storm te leiden. Want laten we eerlijk zijn: met dergelijke dubieuze beslissingen wordt het schip eerder op de rotsen gesmeten dan veilig naar de haven gebracht. Of is het de bedoeling van Omtzigt dat veel huishoudens geen auto meer kunnen rijden in 2024?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten