pieter omtzigt 9o1a6893

Met Omtzigt aan het roer kiest Nederland niet voor vredesduif

Politiekaug 23 2023, 9:25
Pieter Omtzigt. De naam roept bij menigeen respect op, vanwege zijn vasthoudendheid rondom de toeslagenaffaire. Want hoe oprecht is Omtzigt’s onafhankelijkheid als hij partijen als FVD en PVV bij voorbaat al uitsluit? En minstens zo verontrustend: is Omtzigt werkelijk bereid om Nederlandse jongens naar het front in Oekraïne te sturen?
Het nieuws dat Omtzigt partijen uitsluit is op zichzelf al een zorgwekkende ontwikkeling. Door dit te doen, geeft hij een duidelijk signaal af naar een groot deel van de Nederlandse bevolking: jullie mening, vertegenwoordigd door FVD en PVV, is niet welkom in zijn ‘Nieuwe Sociaal Contract’. Dit roept vragen op over zijn democratische intenties.
Maar misschien nog wel schokkender is de recente herinnering rondom Omtzigt’s stemgedrag. Gabrielle Popken, in haar dagelijks leven adviseur in het Europees Parlement en bij sommigen beter bekend als de GeenStijl ‘eens een wappie altijd een wappie’, onthulde in een verontrustende tweet het stemgedrag van Omtzigt over Oekraïne. Volgens Popken is Omtzigt er helemaal klaar voor om "onze mannen, vaders en zonen" naar Oekraïne te sturen als, zoals zij het stelt, "kanonnenvoer".
Is dit de Omtzigt zoals we hem kennen? De man die vocht voor de belangen van gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire, maar nu klaar lijkt te staan om de levens van Nederlandse militairen op het spel te zetten? Omtzigt stemde, samen met het partijkartel, tegen een cruciale motie van Thierry Baudet. Deze motie bepleitte dat Nederlandse dienstplichtigen nooit naar Oekraïne mogen worden uitgezonden om daar mee te vechten in het conflict.
Waarom? Welk hoger doel dient deze actie? Het lijkt een vreemde zet voor iemand die zegt te staan voor transparantie, rechtvaardigheid en het belang van het Nederlandse volk. Een oorlog met Rusland lijkt ons niet in het belang van Nederland.
De Nederlandse politiek is geen vreemde van ondoorzichtige coalities en schimmige deals, maar het is diep teleurstellend om dit gedrag ook bij Omtzigt terug te zien. De man die gold als lichtend voorbeeld van hoe het óók kan in Den Haag, lijkt nu de zoveelste politicus die internationale gemeenschap boven het Nederlands belang verkiest.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
Een ding is duidelijk: de kiezers zullen de komende verkiezingen voorzichtig moeten zijn met het geven van hun vertrouwen. Omtzigt's ‘Nieuwe Sociaal Contract’ is wellicht niet zo nieuw en sociaal als hij wil doen geloven. Kiezers doen er goed aan om zijn stemgedrag op meerdere precaire onderwerpen te onderzoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten