brussel g8304909c3 1920

Brussel verloedert: Van Brel’s bruisende stad naar No-Go Zone

Buitenlandaug 23 2023, 10:00
Laten we even een moment nemen om nostalgisch terug te denken aan het Brussel waar Jacques Brel zo lyrisch over zong. Die gouden dagen lijken een verre herinnering nu Brussel steeds meer verandert in wat sommigen een 'no-go zone' zouden noemen. Wat ooit het juweel van Europa was, lijkt nu meer op een dystopisch landschap uit een roman.
Zoals gisteren door de VRT werd gemeld, hebben buurtcomités en organisaties uit diverse Brusselse wijken de noodklok geluid over de toenemende onveiligheid in een open brief. Maar, wie had dit niet zien aankomen? Terwijl de mainstream media hun best deden om de werkelijkheid te verdoezelen, zien wij de zaken zoals ze zijn.
Is het echt zo'n verrassing dat ouders hun kinderen niet meer met de metro naar school durven te sturen? Dat mensen hun trouwe viervoeter niet meer in het donker durven uitlaten uit angst voor mogelijke aanvallen? Het gaat niet alleen over gestolen portemonnees of graffiti. We hebben het over messen, bijlen, en fysieke confrontaties in de straten van Brussel.

"Ouders durven hun kinderen niet meer met de metro naar school sturen, mensen durven hun hond niet meer durven uitlaten. Buren zijn al fysiek aangevallen, we hebben incidenten met messen en bijlen op onze voetpaden meegemaakt." Door de decennialange globalistische…

VRT NWS
VRT NWS
@vrtnws

"Schrijnende onveiligheid in Brussel blijft verergeren": maat is vol voor veertigtal buurtcomités vrtnws.be/p.xZl3V8Jo1?t=… #vrtnws

205
Reply
Sam van Rooy, die namens het Vlaams Belang in het Vlaams parlement zetelt, gaf een ongezouten mening over de situatie. En laten we eerlijk zijn, hij heeft een punt. Decennialang beleid van open grenzen en pappen en nathouden politiek ten aanzien van criminaliteit hebben de fundamenten van deze stad aangetast.
Het is niet zomaar een ‘incident’ of ‘eenmalig voorval’. Dit is het gevolg van jarenlange beleidsfouten en het negeren van waarschuwingen. Het falen om de tekenen aan de wand te zien, het niet aanpakken van hardnekkige problemen en het voortdurend buigen voor politieke correctheid hebben deze stad op de knieën gebracht. Als je dan ook een cordon sanitaire opwerpt rondom Vlaams Belang die hier structureel voor waarschuwt dan is dit het gevolg.
Nu is de vraag: wat gaat er gebeuren? Gaat de politiek dit zomaar blijven negeren, hun kop in het zand steken en hopen dat het vanzelf overwaait? Of gaan ze eindelijk luisteren naar de burgers die dag in dag uit de gevolgen van hun falen onder ogen moeten zien? Zo niet dan gaan partijen zoals Vlaams Belang terecht hoge ogen gooien bij de parlementsverkiezingen in 2024.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
Brussel was ooit een stad waar men trots op was, een stad die bezongen werd door grootheden. Nu wordt het bespot en gemeden. En voor degenen die nog steeds denken dat het allemaal wel meevalt: open je ogen en loop een dagje door de straten van Brussel. Misschien dat je dan de realiteit onder ogen ziet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten