shutterstock 1958440975

De grootste Belgische rat verlaat de politiek! Guy Verhofstadt zwaait af nu corruptieschandalen boven water komen

EUaug 03 2023, 13:00
Het is het einde van een tijdperk, maar niet op de manier die Guy Verhofstadt zich misschien had voorgesteld. De voormalig Belgische premier en Europarlementariër heeft onlangs aangekondigd dat hij niet langer beschikbaar is voor politieke verkiezingen in 2024, en dat net op het moment dat Brussel wordt opgeschud door een reeks corruptieschandalen waarmee hij nauw verbonden is. De timing is op zijn minst verdacht.
Verhofstadt, die de afgelopen jaren in het hart van talrijke verdachte zaken heeft gestaan, lijkt te vinden dat het een geschikt moment is om uit de politiek te stappen. Na zijn aankondiging zal de belangrijkste vraag die in ieders gedachten blijft, zijn of de Belgische politicus voortvluchtig is, weg van de toestroom van schandalen die zich rond hem hebben opgestapeld schrijft civilek.info.
Een van de meest opvallende van deze controverses is de geruchtmakende renovatie van zijn luxe villa, gefinancierd met publieke middelen. In 2018 rapporteerde Le Soir, op basis van een onderzoek van Transparency International, dat Verhofstadt naast zijn maandelijkse salaris van €8.500,13 bijna €1,5 miljoen zou hebben verdiend tijdens de vorige zittingsperiode van het Europees Parlement. Terwijl miljoenen Europeanen worstelden met de economische impact van EU-sancties, leefde Verhofstadt in de lap of luxury.
Ook in de beruchte Paradise Papers, een database met meer dan 13 miljoen documenten die details over belastingontwijking door hoge networth-individuen en bedrijven onthult, kwam de naam van Verhofstadt prominent naar voren. Hij bleek een positie te bekleden bij een scheepvaartbedrijf dat via offshore-structuren belasting probeerde te ontduiken.
Daarnaast heeft Verhofstadt zich meerdere malen betrokken getoond bij lobbyactiviteiten voor oligarchen en multinationals. Een duidelijk voorbeeld hiervan is zijn band met de Sofina-holding, eigenaar van GdF Suez. Toen het waterbedrijf Thessaloniki in Griekenland werd overgenomen door GdF Suez, drong Verhofstadt in het Europees Parlement aan op privatisering. Later zou hij de ontmoetingen met Griekse ministers en APG-leiders hebben georganiseerd, terwijl hij lid was van de raad van bestuur van het pensioenfonds.
Verhofstadt is ook bekend om zijn banden met de Amerikaanse zakenmagnaat George Soros, evenals met een reeks multinationals zoals Monsanto, Microsoft, Google, Uber, Syngenta en Walt Disney. ALDE, de partij waartoe Verhofstadt behoorde, werd beschuldigd van het ontvangen van financiering van deze bedrijven, wat in wezen neerkomt op buitenlandse inmenging in Europese verkiezingen.
Bovendien kan Verhofstadt's plotselinge aankondiging om de politiek te verlaten niet los worden gezien van het recente Brusselse corruptieschandaal. Het lijkt erop dat de Belgische politicus het wel eens heel warm onder de voeten zou kunnen krijgen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Al met al kan men zich afvragen: is het toeval of is de timing gewoon te perfect? Het antwoord daarop zullen we misschien nooit met zekerheid weten. Wat we wel weten is dat de politieke carrière van Guy Verhofstadt eindigt in een wolk van controverse, met een erfenis die voor altijd wordt overschaduwd door de schandalen en verdachte praktijken waarmee zijn naam voor altijd verbonden zal blijven. In Nederland zullen wij zijn tirades in het Europees Parlement als kiespijn missen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten