shutterstock 1840431526

Frans Timmermans streeft naar een wettelijke verplichting voor de NAVO-norm in defensie-uitgaven

Politiekaug 23 2023, 11:00
De kersverse lijsttrekker van GroenLinks-PvdA beweert dat het wettelijk vastleggen van de NAVO-norm, waarbij minstens 2 procent van het bruto nationaal inkomen aan defensie moet worden besteed, een cruciale stap is voor de geloofwaardigheid en veiligheid van Nederland. Laten we vooral niet in zijn mooie praatjes trappen, want dit is niets meer dan gevaarlijke en dure dwaasheid.
Het was vorig jaar de SGP die met hetzelfde voorstel kwam. Toen waren het de VVD en het CDA die dit plan steunden, terwijl PvdA en GroenLinks het verwierpen. Het vastleggen van de NAVO-norm in de wet is een slecht idee om tal van redenen. Allereerst is er het financiële aspect. Nederland heeft al moeite om de begroting op orde te houden, met tal van andere cruciale behoeften, zoals onderwijs, zorg en infrastructuur, die schreeuwen om financiering. Het idee om nog eens miljarden euro's te pompen in een defensieapparaat dat al overmatig gefinancierd is, is onverantwoordelijk.
Is het werkelijk nodig dat Nederland net zoveel uitgeeft aan defensie als grootmachten als de Verenigde Staten? Het lijkt absurd om zulke grote bedragen te besteden aan een militair apparaat dat weinig te maken heeft met de huidige bedreigingen waarmee Nederland wordt geconfronteerd. Timmermans beweert dat de Russische president Poetin nu de vruchten plukt van decennia van vredesdividend. Maar, de situatie in Oekraïne is complex en gaat veel verder dan alleen defensie-uitgaven. Het is niet realistisch om te denken dat het verhogen van de defensie-uitgaven van Nederland de oplossing is voor internationale conflicten.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
politici zoals Timmermans zouden eens moeten stoppen met het najagen van gevaarlijke militaire avonturen en in plaats daarvan investeren in vreedzame oplossingen voor internationale conflicten. Nederland heeft al genoeg geld uitgegeven aan oorlogszuchtig gedrag. Laten we niet nog meer belastinggeld verspillen aan een defensieapparaat dat niet bijdraagt aan onze veiligheid, maar eerder aan internationale spanningen en conflicten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten