Oude strijders onderweg naar Oekraïne: Hoe effectief zijn onze F-16’s echt?

Oude strijders onderweg naar Oekraïne: Hoe effectief zijn onze F-16’s echt?

Buitenlandaug 21, 17:00
Daar gaan ze, onze F-16’s, op weg naar Oekraïne. Maar terwijl het Westen trots de borst vooruitsteekt, lijkt Rusland amper onder de indruk schrijft de Telegraaf. Zijn de toestellen waarmee onze jongens jarenlang het luchtruim domineerden, nu slechts oude roestbakken in de ogen van de Russen?
Het Russische leger haalt intussen hun schouders op. Voor hen zijn de F-16’s blijkbaar niets meer dan oude stukken schroot uit het Westen. En geef ze eens ongelijk! Want als we econoom Arno Wellens mogen geloven, dan zou Nederland deze vliegtuigen niet eens operationeel hebben. Een 'publiek geheim' zegt hij. Als dit klopt, hebben we dan echt zo'n farce van onze defensie gemaakt?
Het besluit om deze straaljagers aan Oekraïne te leveren, lijkt vooralsnog meer op een aflevering van 'De Grote Rutte Show' dan een serieuze militaire strategie. Je kunt je namelijk afvragen: is dit een nobele daad om onze Oekraïense vrienden te helpen, of is het puur en alleen om Rutte’s imago op te poetsen?
Rutte lijkt maar al te graag in de schijnwerpers te willen staan met grootse gebaren, maar de realiteit is vaak een stuk minder rooskleurig. Als deze F-16's inderdaad gekannibaliseerd zijn, zoals Wellens beweert, dan stelt het hele gebaar niets voor. Weer een klassiek staaltje van grote woorden en weinig wol van onze premier.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
Het wordt tijd dat we de realiteit onder ogen zien. Als Nederland werkelijk een verschil wil maken, dan moeten we stoppen met deze halfzachte toezeggingen en lege gebaren. Laten we hopen dat dit F-16 avontuur niet weer een loze belofte blijkt te zijn uit de trukendoos van Rutte. Want als dat zo is, dan zijn we niet alleen Oekraïne een uitleg schuldig, maar vooral onszelf. Dan hebben we ons voor niks verder in een mogelijke rechtstreekse confrontatie met Rusland gemanoeuvreerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten