ollongren

Ollongren's F-16 gekte: Gaan we nu écht onze gevechtsvliegtuigen weggeven?

Politiekaug 18 2023, 19:00
Wat denkt demissionair minister van defensie Ollongren wel niet? In een recente jubelende verklaring laat zij weten dat ze het Amerikaanse besluit toejuicht om F-16's aan Oekraïne te leveren. En alsof dat nog niet genoeg is, overweegt ze serieus om onze Nederlandse F-16's aan Oekraïne te schenken voor hun strijd tegen Rusland. Zijn we nu echt de realiteit uit het oog verloren?
Ze heeft op X in een overenthousiaste bui verklaard dat ze het Amerikaanse besluit toejuicht om F-16's aan Oekraïne te leveren. Alsof dat nog niet bizar genoeg is, hint ze er serieus op om hetzelfde te doen met onze vloot. Wat denkt Ollongren hiermee te bereiken?
Laten we even realistisch zijn. We hebben het hier over gevechtsvliegtuigen, geen zakken met oud brood voor de eendjes. Dit zijn serieuze militaire middelen die deel uitmaken van onze nationale verdedigingsstrategie. En mevrouw Kajsa Ollongren denkt dat ze deze zomaar even kan uitdelen als waren het pepernoten tijdens Sinterklaas?
En dan die hashtag van haar, #WeStandWithUkraine. Klinkt lekker stoer en solidair, maar in de praktijk is het een lege huls als je je daadwerkelijke acties bekijkt. Want met wie staan we dan, Ollongren? Met de Oekraïense burger die vecht voor zijn vrijheid of met politici die hun zakken vullen terwijl hun land in brand staat?
Ollongren's demissionaire status maakt het allemaal nog vreemder. Heeft ze überhaupt het recht of het mandaat om dergelijke potentieel verstrekkende beslissingen te nemen? Of is dit weer een voorbeeld van de typische Haagse arrogantie waarbij politici denken dat ze alles kunnen maken?
Wat de achterliggende gedachte van Ollongren ook is, dit idee is ronduit belachelijk. Nederland heeft al genoeg geïnvesteerd in deze vliegtuigen. Ze zomaar weggeven is niet alleen een verspilling van belastinggeld, maar ook een klap in het gezicht van de Nederlandse burger.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
We hebben behoefte aan politici die met beide benen op de grond staan en het belang van Nederland voorop stellen. Ollongren's F-16 waanzin laat zien dat zij duidelijk niet in die categorie valt. Het is te hopen dat de rest van Den Haag meer gezond verstand heeft en dit belachelijke plan direct naar de prullenbak verwijst. Geen nieuwe wapens meer naar deze uitzichtloze oorlog. Deze oorlog moet juist door diplomatie worden beëindigt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten