ollongren

'Daar heb ik geen herinnering aan': Ollongren (D66) lijdt aan geheugenverlies over Pieter Omtzigt

Politiekjun 15 2023, 19:00
Ah, de rijke smaak van de ironie! In een ongelooflijke wending van gebeurtenissen lijkt onze eigen minister van Defensie, Kajsa Ollongren van D66, een plotse aanval van geheugenverlies te hebben over een nogal cruciale periode in 2021. De specifieke periode waar ze zich niet aan kan herinneren is toevallig die waarin er vermeend gepraat werd over een "functie elders" voor Pieter Omtzigt, die op dat moment nog bij het CDA zat en als lastig werd ervaren door alle betrokken partijen. Je zou bijna denken dat dit niet toevallig is.
En alsof dit nog niet vreemd genoeg was, wordt de situatie nog vager. Ollongren beweert dat ze zich niet kan herinneren dat zij en medeverkenner Annemarie Jorritsma in gesprek waren met de toenmalige Kamervoorzitter Khadija Arib over Omtzigt's positie. Ja, er was contact met Arib maar die specifieke bijeenkomst? Die lijkt verdwenen in de nevelen van Ollongren's geheugen, ondanks de berichtgeving van Nieuwsuur dat stelt dat Omtzigt gezien werd als een risico voor de toekomst van een nieuw kabinet.
Ollongren houdt vol dat ze alle informatie die ze als verkenner had, heeft gedeeld met de Kamer. En ze heeft er "helemaal niets aan toe te voegen". Het kan haast niet ironischer. Of zou er iets zijn wat de minister is 'vergeten' te melden? Of misschien zelfs 'vergeten' te onthouden?
De Tweede Kamer eist nu opheldering van Arib en de oud-verkenners. En onze dappere minister, in een glorieus vertoon van openheid, beweert dat ze altijd bereid is om meer informatie te geven als de Kamer dat wil. Laten we maar hopen dat haar herinneringen deze keer niet als zand door haar vingers glippen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
In het wonderlijke landschap van de politiek, waar plotseling geheugenverlies lijkt te zijn uitgebroken als een epidemie, moeten we ons afvragen: hoeveel vergeetachtigheid kunnen we nog verdragen voordat de realiteit verandert in een farce van ongeloofwaardigheid?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten