shutterstock 145861079

De ECB gooit met 'Monopoly'-geld en we houden allemaal een extra hypotheek

Economiejun 15 2023, 18:00
Als een nachtmerrie die zich blijft herhalen, heeft de Europese Centrale Bank (ECB) ons weer eens in de maling genomen met haar nieuwste zet in het eindeloze schaakspel dat ze 'economie' noemt.
"Houd je vast", zei de ECB vandaag, terwijl ze de rente met een kwart procentpunt verhoogde. De ECB-rente is van 3,25% naar een duizelingwekkende 3,50% gestegen. Het is bijna alsof ze ons willen straffen voor het durven dromen van economische stabiliteit en groei.
"Sorry, wat zei u?", vraagt de gemiddelde Nederlandse burger zich af. "Gaat dit ervoor zorgen dat mijn leningen duurder worden en investeringen minder aantrekkelijk?" Maar natuurlijk, lieve burgers. Het is gewoon een andere dag in het leven van de ECB, die ons vrolijk verder opzadelt met de gevolgen van haar beslissingen.
En laten we het niet eens hebben over de timing. De ECB, met haar bijna paranormale inzicht, heeft dit briljante plan geïmplementeerd net nadat het Centraal Planbureau ons de vrolijke mededeling deed dat we op het punt van een recessie staan. Het is bijna alsof ze de economie door een mijnenveld willen laten rennen met een blinddoek op.
Is het misschien een idee dat de ECB stopt met het massaal printen van euro's? Blijkbaar niet. Het idee om gewoon minder geld te printen en daarmee de inflatie te verminderen, lijkt een beetje te eenvoudig voor onze financiële meesters.
"Waarom zou je het eenvoudig houden als je het ingewikkeld kunt maken?", lijkt het motto van de ECB te zijn. Na het printen van miljarden euro's als een kind met een nieuw 'Monopoly'-spel, vraagt de ECB zich nu af waarom de inflatie zo hoog is. Misschien komt dat doordat ze de economie overspoelen met geld alsof het confetti is bij een carnavalsoptocht.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Maar laten we niet te kritisch zijn. Het is maar de economie, tenslotte. Wie maakt zich daar nu druk over? Behalve dan, weet je, iedereen die probeert te leven, geld te besparen, een huis te kopen, een bedrijf te runnen, te investeren, of gewoon niet failliet te gaan.
Dus, laten we een toast uitbrengen op de ECB. Op naar meer renteverhogingen, hogere leningen, minder investeringen en misschien zelfs een mooie, nieuwe recessie. Want wie heeft er nu stabiliteit en groei nodig als je in plaats daarvan kunt genieten van de achtbaan van economische onzekerheid?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten