pieter omtzigt 9o1a6888

Chaos bij CDA! CDA Amsterdam promoot: "Een Nieuw Sociaal Contract"

Politiekaug 21 2023, 16:00
Het gaat niet helemaal goed bij het CDA in Amsterdam. De lokale afdeling van de oude partij van Pieter Omtzigt voert namelijk campagne met... de naam van zijn nieuwe partij. En dat wekt overal verbazing.
Dat ze bij het CDA al tijden de weg kwijt zijn weten we allemaal. Maar ze maken het daar nu wel héél erg bont. Het CDA in Amsterdam voert namelijk campagne met een slogan die ze a) van Pieter Omtzigt gejat hebben en b) die de naam van zijn nieuwe partij is.
Umh.
Een Nieuw Sociaal Contract is natuurlijk de titel van Omtzigts succesvolle boek. Alleen daarom al is het bijzonder frappant dat ze dit gebruiken bij het CDA in Amsterdam. Omtzigt is immers op bijzonder asociale wijze uit het CDA gegooid. Dat je de titel van zijn boek dan gebruikt op je website, als het CDA zijnde, is gewoonweg bizar.
Maar het wordt nog merkwaardiger nu Omtzigt een nieuwe partij heeft opgezet wiens naam een Nieuw Sociaal Contract (NSC) is. Het eerste dat je dan doet als CDA Amsterdam zijnde is die slogan aanpassen en je afbeelding veranderen. Want je wilt mensen niet het gevoel geven dat Omtzigt nog steeds bij het CDA zit - of dat jij als Amsterdamse CDA afdeling feitelijk voor Omtzigt kiest.
Of gaat het CDA Amsterdam massaal overstappen naar Omtzigt? Zal dat het zijn?  Inquiring minds demand to know
Ondertussen is de video waarin Omtzigt zijn nieuwe partij aankondigt werkelijk viraal gegaan. Op het moment van schrijven had die video op X al bijna 3 miljoen views gegenereerd. Dat zijn voor Nederlandse begrippen historische cijfers. We zijn immers maar met 18 miljoen mensen. En de kans dat buitenlanders ernaar kijken is minimaal, aangezien het allemaal in het Nederlands is.
Je kunt dus zeggen wat je wilt, maar Omtzigt genereert het soort aandacht dat we eigenlijk zelden zien in ons land voor een politicus. Het is tekenend voor het feit dat heel veel Nederlanders echt op zoek zijn naar iemand die Den Haag wil en kan verbeteren.
Het enige vervelende is dat hij nu al heeft laten weten dat hij FVD én PVV uitsluit, wat betekent dat we automatisch een kartel-coalitie krijgen. Alweer. En er dus niets verandert. Nee, ook niet met een stem op Omtzigt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten