pexels photo 730547

Verschillende manieren om je geld te investeren

Economieaug 21 2023, 15:30
Wil jij je vermogen laten groeien, dan wordt dit op je spaarrekening natuurlijk een lastig verhaal. Ondanks het feit dat de rentes wat zijn gestegen, zien we toch dat de inflatie doorgaans hoger is dan de rente op de bank, waardoor je vermogen er per saldo dus op achteruit gaat. Om er dan toch voor te zorgen dat je vermogen meer waard wordt, zijn er een aantal manieren om je geld op een verstandige manier te kunnen investeren. Zo kun je ervoor kiezen om te gaan beleggen in aandelen, maar is ook crypto enorm populair. Wel is het goed te weten dat je in beide gevallen het risico loopt je inleg of een deel ervan te verliezen, maar heb je dit voor een groot deel wel zelf in de hand. Dus wil ook jij je geld op een verstandige manier investeren en er in plaats van op achter, juist op vooruit gaan? Let dan nu goed op!
Beleg in aandelen
Waar beleggen in aandelen tot jaren geleden vaak voor de meesten een ver van hun bed show bleek, is dit tegenwoordig allang niet meer zo. Wist je namelijk dat het ontzettend gemakkelijk is geworden om een aandeel Tesla, Apple of Shell te kunnen kopen? Dit kan via een app op je telefoon, maar natuurlijk ook gewoon via je PC of laptop. Uiteraard is het wel zaak dat je weet hoe dit werkt en je hier eerst goed in verdiept. De wereld van aandelen is namelijk geen speeltuin. Mocht het zijn dat je zonder de juiste kennis de markt betreed, dan loop je het risico dat je een stuk sneller van je geld af bent, dan je eigenlijk op voorhand had gedacht.
Beleggen in vastgoed
Bij vastgoed denken de meesten direct aan huizen en kantoorpanden, maar wist je dat je ook relatief laagdrempelig kunt beginnen? Zo kun je er namelijk ook voor kiezen om te beleggen in een fonds die op hun beurt investeert in grote projecten. Zo kun je vaak met een beperkte inleg vanaf enkele tientallen euro’s, toch investeren in vastgoed. Het rendement wordt dan naar rato verdeeld, zodat je wel gewoon je geld krijgt. Heb je wat meer te besteden, dan is een garagebox of vakantiewoning ook een goede investering. Vaak heb je in het geval van een vakantiehuis de mogelijkheid om deze tegen een vast rendement te laten verhuren door het park waar deze staat, maar kun je het ook tegen een hoger rendement zelf doen.
Beleggen in crypto
Net als in aandelen, kun je er ook voor kiezen om in crypto te investeren. Nu is deze markt wel een stuk volatieler dan de aandelenmarkt, maar zijn de rendementen bij succes doorgaans ook een stuk hoger. Ook in deze markt geldt dat je relatief eenvoudig kunt beginnen en al met een paar euro aan de slag kunt op de beurs. Belangrijk is wel dat je je vooraf goed inleest en je ook realiseert dat crypto, in tegenstelling tot normale aandelen, geen onderliggende waarde heeft. De waarde die aan een munt wordt toegekend, is dus puur op basis van vraag en aanbod.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten