3894040022 41ba826dd5 c

Scholz' halfzachte grensbeleid: 'Onmisbare' binnengrenscontroles - Tijd voor een echte aanpak!

EUaug 21 2023, 15:00
Wat een vertoning! Bondskanselier Olaf Scholz lijkt eindelijk wakker te worden uit zijn naïeve Europese droom. Het was toch Scholz en co. die jarenlang de loftrompet bliezen over een grenzeloos Europa? En kijk waar dat ons gebracht heeft: een torenhoge piek in irreguliere migratie. Maar nu komt meneer ineens met een ‘briljant’ idee: binnengrenscontroles schrijft Euractiv. Proficiat, Scholz! Had je dat lichtpuntje wat eerder kunnen zien?
Duitsland, dat ons jarenlang de les spelde over open grenzen, krijgt nu de rekening gepresenteerd. En wat is hun oplossing? Een klein beetje meer controle hier en daar. Wat een daadkracht... Niet dus. Wie denken ze voor de gek te houden?
Schengen, ooit de parel van Europese samenwerking, lijkt nu eerder op een gatenkaas. Als Europa ooit de grip terug wil op haar migratiebeleid, is het tijd om verder te kijken dan wat halfzachte controles. Waar blijft die asielstop?
Ook onze Oostenrijkse vrienden worstelen. Maar in plaats van serieus beleid, krijgen we meer van hetzelfde: halfslachtige maatregelen en zogenaamde "Tunesische deals". Alsof dat de kern van het probleem oplost. Hoeveel deals willen ze nog sluiten voordat ze inzien dat dit dweilen met de kraan open is?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
We hebben leiders nodig die ballen tonen. Geen politici die bij het minste of geringste gering omvallen. Scholz’ voorgestelde controles zijn niet meer dan een pleister op de wonde. Het is hoog tijd voor échte oplossingen. Het wordt tijd om hard op de rem te trappen en te zeggen: tot hier en niet verder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten