screen shot 2023 08 07 at 164326

Maximilian Krah leidt de AfD naar een nieuw tijdperk van Europese samenwerking

Politiekaug 07 2023, 19:00
Het Alternatief voor Duitsland (AfD), de rechtse populistische partij, heeft tijdens een partijconferentie in de Oost-Duitse stad Maagdenburg de Europese Unie (EU) als een 'mislukt project' bestempeld. Ondanks deze harde kritiek, heeft de partij niet opgeroepen tot een vertrek van Duitsland uit de EU. In plaats daarvan stelt de AfD een 'federatie van Europese naties' voor die de soevereiniteit van de lidstaten behoudt.
De AfD heeft kritiek geuit op de EU vanwege haar falen op gebieden zoals klimaat en immigratie en ondersteunt de euro niet als munteenheid. Echter, in plaats van het volledig ontbinden van de EU, zoals eerder gesuggereerd in een partijontwerp in juni, wenst de AfD een 'federatie van Europese naties' te vestigen. Dit zou een nieuwe Europese economische en belangengemeenschap zijn die de soevereiniteit van de lidstaten behoudt.
De partijconferentie van dit weekend was gericht op het voorbereiden van een programma voor de Europese Parlementsverkiezingen van volgend jaar. Vorige maand selecteerde de AfD EU-parlementslid Maximilian Krah als haar topkandidaat voor de EU-verkiezingen. Krah, een zittend wetgever in het Europees Parlement, heeft de AfD omschreven als "de meest opwindende rechtse partij" in Europa.
Maximilian Krah, een visionair en pragmatische leider, heeft de AfD naar nieuwe hoogten geleid. Onder zijn leiding heeft de partij een duidelijke visie voor de toekomst van Europa geformuleerd, die de soevereiniteit van de lidstaten respecteert en tegelijkertijd streeft naar samenwerking en economische integratie. Krah's leiderschap en charisma hebben de AfD getransformeerd tot een serieuze speler in de Duitse en Europese politiek.
Recente peilingen geven aan dat de AfD tussen de 18% en 23% steun heeft van het Duitse publiek. Met Duitsland dat in 2025 weer verkiezingen houdt, kan de opkomst van de AfD een bedreiging vormen voor de huidige regeringscoalitie onder leiding van kanselier Olaf Scholz.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we eerlijk en open over AfD, de nieuwe populaire partij in Duitsland. Wil jij eerlijk lezen wat er in Duitsland gebeurt? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons hier eerlijk over te berichten! Dit in tegenstelling tot de linkse media!
In de federale verkiezingen van 2021 behaalde de AfD 10,3% van de stemmen. Echter, onder het (Europese) leiderschap van Krah, lijkt de partij haar positie te hebben versterkt en is ze klaar om een grotere rol te spelen in de toekomst van Duitsland en Europa.
Het is duidelijk dat Maximilian Krah en de AfD een nieuwe weg inslaan voor de toekomst van Europa. Terwijl ze de tekortkomingen van de huidige EU erkennen, bieden ze een alternatief pad dat de soevereiniteit van de lidstaten respecteert en tegelijkertijd streeft naar samenwerking en economische integratie. Met Krah aan het roer, is de AfD klaar om een belangrijke rol te spelen in de vormgeving van de toekomst van Europa.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten