frits bosch column

- Frits Bosch - Links krijgt klappen. Europa gaat naar rechts

Opiniejun 28 2023, 9:25
Links krijgt klappen. Rechts is in Europa in opkomst. Riemen vast voor de zwaai!
De AfD Thüringen district heeft de lokale verkiezingen gewonnen. Deze rechtse partij doet het landelijk ook erg goed en gaat nota bene de trotse SPD voorbij. Kiezers zijn immigratiebeleid en klimaatbeleid zat. Waar hebben we dat vaker gehoord? De AfD gaat voor de komende verkiezingen een bondskanselier kandideren. Bij ons zijn PvdA en CDA aan het verdwijnen. Het zijn twee overbodige partijen geworden. Dat links voelt dat het politieke klimaat omslaat duidt ook op de gedachte van Wpp: de mogelijkheid hebben om rechtse partijen te kunnen verbieden. Fascistoïde en doodeng.
Het policor tijdschrift The Economist schrijft het artikel ‘Progressive disease’, the left is losing elections, and lacks a compelling vision for the future.’ The Economist gaat de Europese landen af en ziet de steun voor links afbrokkelen. Links probeert rechts zwart te maken of liever bruin. Want als het over Meloni gaat dan altijd even de connectie met Mussolini vermelden, in Zweden idem. Rechts is nooit gewoon rechts, maar altijd extreem rechts of radicaal rechts of nog erger populistisch rechts. De reden dat links verdwijnt is dat men niet goed naar de kiezer luistert en dingen doordrijft die men niet wenst en inderdaad: immigratie en klimaat en natuurlijk de EU, deze bureaucratische ellende. Links krijgt ook de schuld van de hoge inflatie. Als klap op de vuurpijl is daar woke, walgelijk en weerzinwekkend waar links mee vereenzelvigd wordt. Voorts heeft links geen visie, of het is DEI, discrimination, exclusion, indoctrination: identiteitsbeleid. Staat links voor institutioneel racisme? Voorheen werd gesteld dat rechts racisme symboliseert, nu is het links. Links zit fundamenteel scheef. The Economist: “to remain a contender the left will have to reinvent itself. The question is how.”
Links meent: “men wil meer overheid”. Onjuist. Men wil een effectievere overheid. De overheid blijkt op allerlei fronten ineffectief: de zorg, de woningbouw, het onderwijs, de immigratie, de bureaucratie (tsunami aan regels). En waar de overheid zoveel mogelijk vanaf moet blijven is de liberale arbeidsmarkt. Juist daar grijpt men in middels identitypolitics. Vroeger was links voor arbeiders. Al lang niet meer. Nu voor machthebbers wars van feiten. Links is de weg kwijt.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Links heeft zich geheel in de hoek geverfd. Ik zie bijvoorbeeld de PvdA zich niet opnieuw uitvinden. De voorgangers zijn stuk voor stuk stupide inclusief Wim Kok. Dit kan nog heel lastig worden in Europa. Vele linkse partijen willen mordicus niet met rechts regeren na decennialange cordon sanitaire. Rechts zal dus over een royale meerderheid moeten gaan beschikken en dat is lang niet overal het geval. Wellicht kan Meloni voor een geestelijke doorbraak voor links vormen? Als de koers meer rechts wordt betekent dit niet dat alles dan voor de bakker komt. Zie in Engeland waar het maar niet wil lukken. Veel hangt af van de kwaliteit van de poppetjes.
Aan die Chinees werd gevraagd: “do you have elections?” Antwoord: “yes evelly molning.”
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten