image3

BVNL roept premier op asielcrisis prioriteit te maken op Europese Top

Politiekjun 28 2023, 10:30
De immigratiecrisis blijft een bron van zorg voor Nederland, terwijl de problemen alleen maar groter worden. BVNL, Belang van Nederland, dringt er bij premier Rutte (VVD) op aan om de asielcrisis eindelijk de prioriteit te geven die het verdient tijdens de Europese Top. Met 1.200.000 Nederlanders die onder de armoedegrens leven, waaronder 300.000 kinderen, en een groeiende druk op ons sociale stelsel, is het hoog tijd om actie te ondernemen.
Volgens staatssecretaris Van der Burg (VVD) zal de Europese Raad deze week opnieuw aandacht besteden aan migratie. Maar BVNL benadrukt dat er al ruim 20 jaar sprake is van stilstand op dit gebied. Terwijl jaarlijks grote aantallen migranten ons land binnenkomen, ontbreekt het aan daadwerkelijke actie om de situatie aan te pakken. Wybren van Haga, fractievoorzitter van BVNL, uit zijn teleurstelling: ''Het enige dat de VVD doet is roepen daar nu eindelijk wat aan te gaan doen, maar aan echte actie ontbreekt het. BVNL vraagt de premier daarom opnieuw of hij bereid is om migratie bovenaan de agenda te zetten tijdens de Europese Top.''
Niet alleen BVNL, maar ook de Nederlandse bevolking als geheel, vraagt om oplossingen voor de asielproblematiek. De groeiende stroom migranten leidt tot steeds meer ongeregeldheden en gevaarlijke situaties. Maar liefst 85% van de kiezers wil de asielinstroom beperken. Dit is een wens die over de gehele politieke spectrum gedeeld wordt. Het is duidelijk dat de huidige situatie niet langer houdbaar is.
Een opvallend voorbeeld dat door 73% van de kiezers wordt gesteund, is het asielquotum naar Fins voorbeeld. Finland, met 500 inwoners per vierkante kilometer, neemt elk jaar slechts 500 migranten op. Nederland daarentegen heeft 523 inwoners per vierkante kilometer en neemt jaarlijks 1000 migranten op. Het is duidelijk dat een asielquotum mogelijk is en een effectieve manier kan zijn om de migratiestroom te reguleren.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
BVNL heeft al geruime tijd een uitgebreid scala aan oplossingen voorgesteld om de immigratie te beheersen. Een volledige asielstop, het opzeggen van het VN-vluchtelingenverdrag uit 1951, het sluiten van overeenkomsten met andere landen voor de opvang van asielzoekers tijdens de wachttijd van hun procedure, en het verkorten van verblijfsvergunningen zijn enkele van de voorgestelde maatregelen. Daarnaast pleit BVNL voor het verhogen van de termijn voor het verkrijgen van een Nederlands paspoort, het schrappen van de beroepsmogelijkheid na afwijzing, het herstellen van de Dublin-afspraken, en het onmiddellijk uitzetten van zogenaamde veiligelanders en criminele asielzoekers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten