shutterstock 2327590783

Welke democratie? Duitsland wil AfD verbieden - partij staat op 21% in de peilingen

Buitenlandaug 14 2023, 13:00
Alternative für Deutschland (AfD) doet het bijzonder goed in de peilingen. Als er nu verkiezingen waren dan zou de partij uitkomen op 21% van de stemmen. Dit betekent dat AfD de tweede partij van het land is en mogelijk zelfs een aanval kan uitvoeren op de grootste partij, die van de sociaaldemocraten.
Ja, dat lees je goed. AfD kan mogelijk de nieuwe bondskanselier regelen bij nieuwe verkiezingen.
Maar opeens is er iets merkwaardigs aan de hand in Duitsland. Want waar AfD een paar jaar lang leuk mocht meespelen hebben ze het daar nu ineens over een partijverbod voor AfD. President Frank-Walter Steinmeier zei in een speech tot de Duitse inlichtingendienst onlangs al: "We hebben het in onze handen om zij die onze democratie verachten op hun plek te zetten."
Wat hij daarmee bedoelt: dat het mogelijk is voor het partijkartel en de inlichtingendiensten om AfD te verbieden. Want die partij is te anti-kartel, te kritisch, en daarmee te gevaarlijk voor de zittende macht.
Thomas Haldendwang, de binnenlandse spionnenchef, is het daarmee eens. "We zien steeds meer protagonisten in die partij die haat verspreiden jegens minderheden in dit land," zei hij al. Volgens hem worden aanhangers van AfD steeds "radicaler," wat natuurlijk volstrekt bezopen is. De partij wordt niet radicaler, maar gevaarlijker - voor de elites. Omdat de partij op steeds meer steun kan rekenen.
Ongelooflijk genoeg doen zelfs de media mee. Der Spiegel kwam onlangs met een artikel met als titel: "Ban de vijanden van de grondwet!"
De leider van het CDU, de Duitse christendemocraten, is de enige die zich hiertegen verzet. Friedrich Merz zegt dat "partijen bannen nooit politieke problemen heeft opgelost." Natuurlijk is dat veel te soft. Hij zou moeten zeggen: "Partijen verbieden is het gedrag van dictators." 
Maar goed, hij verzet zich er in ieder geval een beetje tegen. Waarom? Oh, ook dat is simpel. Hij denkt dat als de elites AfD tóch verbieden, zijn partij daarvan gaat profiteren. Al die boze AfD'ers gaan dan immers alleen nog maar - mogelijk - op zijn partij stemmen. Het CDU kan dan de grootste worden en de macht voor zich opeisen - zonder zich ooit nog zorgen te hoeven maken over AfD.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat de elites in Duitsland én Nederland de aanval in hebben gezet op democratie en vrijheid. Wij verzetten ons daar met hand en tand tegen. Maar dit betekent dat we jouw hulp nodig hebben, want het kartel doet er alles aan ons te slopen. Steun ons! Doneer via BackMe en help DDS het dictatoriale kartel te slopen!
Natuurlijk is het engste van dit alles dat ze "de democratie willen redden" door haar af te schaffen. Dat is letterlijk wat de Duitsers hun volk nu willen vertellen. Dat je de democratie en de vrijheid alleen kunt behouden door je als een dictator te gedragen.
Trappen Duitsers daarin? Zo dom zullen ze toch niet zijn - zeker niet gezien hun geschiedenis?
Overigens moet je je afvragen wie wérkelijk radicaliseert in Duitsland. Zie wat een AfD'er onlangs overkwam. Die werd gewoon letterlijk in elkaar gemept door "immigranten." Want AfD en hij zijn tegen massa-immigratie. Blijkbaar vinden die kansenparels het dan heel normaal om grof geweld te gebruiken - alsof ze nog steeds in Syrië zijn.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten