1. Home
  2. Hoogleraar Wim Voermans wil Tweede Kamerbeelden met vertraging uitzenden zodat er gecensureerd kan worden

Hoogleraar Wim Voermans wil Tweede Kamerbeelden met vertraging uitzenden zodat er gecensureerd kan worden

Binnenland19 jun 2023, 20:30
Hoogleraar staatsrecht Wim Voermans komt met een uitgesproken ondemocratisch voorstel. De academicus, die een graag geziene gast is bij de NPO, wil namelijk dat Tweede Kamerdebatten met vertraging uitgezonden worden. De reden? Zodat er kan worden "ingegrepen" als er dingen gezegd worden die volgens hem niet kunnen.
De Tweede Kamer is hét hoogtepunt van ons democratisch proces. Dat zou het tenminste moeten zijn. Iedere politicus daar, iedere volksvertegenwoordiger in ons parlement, moet de ruimte krijgen om zijn mening luidkeels te verkondigen. Want hij of zij zit daar niet voor zichzelf, maar voor de kiezer. Die hij representeert. Oftewel, vertegenwoordigt.
Daarom vinden veel mensen het schokkend dat hoogleraar staatsrecht Wim Voermans nu wil dat debatten voortaan met vertraging worden utigezonden "om beter in te kunnen grijpen bij ongepast gedrag." In zijn voorstel zijn het dan natuurlijk types met een bepaalde signatuur die dan beslissen wat wel een geen gepast gedrag is. 
Dit wordt een waanzinnig slecht voorstel gevonden door gewone mensen. De Tweede Kamer is het hart van onze democratie. Alles dat daar gezegd en gedaan wordt moet gezien kunnen worden; zonder vertraging, en al helemaal zonder censuur, vinden zij.
De reacties op Voermans' voorstel zijn niet mals. Zijn plan wordt "een afschuwelijk voorstel" genoemd door gewone twitteraars, beschreven als "censuur," onverantwoord en "bedreigend."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Hoewel Voermans van gewone burgers dus totaal niet op steun kan rekenen is het opvallend dat men hem in de mainstream media niet tot nauwelijks tegenspreekt. Het lijkt er dus op dat dit idee daar op flink wat steun kan rekenen. Dit terwijl de media tot voor kort juist uitgesproken tegenstander waren van alle vormen van censuur en zich juist uit principe hardmaakte voor volledige transparantie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten