20220222 Pieter Omtzigt 49 1

NRC's Obsessie: Omtzigt, Niemöller en Hun Verdorven MH17 Agenda

Politiekaug 21 2023, 18:00
Een recente tweet van Joost Niemöller legt de ongefundeerde aanvallen van het NRC Handelsblad op Pieter Omtzigt bloot. De journalist, bekend om zijn kritische houding en gedegen onderzoek, verdedigt zichzelf en Omtzigt tegen de verdachtmakingen van het ultralinkse dagblad.
In de tweet schrijft Niemöller:
Zo wil NRC Omtzigt onderuit trekken. ... Langs deze lijn gaat NRC proberen om Omtzigt onderuit te halen. Vanwege een associatie met mij die verder niet bestaat. Ja, ooit sprak ik met Omtzigt. Over feiten. Omtzigt informeerde zich bij allerlei personen over het MH17 dossier, zoals elke goed Kamerlid zou doen. Hij nam nooit conclusies over, maar wilde alleen precies weten wat feiten waren en wat geen feiten. Sindsdien heb ik hem nooit meer gesproken. Er kwamen mij berichten ter ore dat NRC opnieuw aan het graven is naar Omtzigt, MH17, en mij. Ze doen hun best maar. Er is niets te vinden.

Zo wil NRC Omtzigt onderuit trekken. Ooit stelde Omtzigt kritische vragen over MH17. Dat waren zakelijke vragen. De antwoorden van het kabinet waren onthutsend. Er bleek uit dat de bewijsvoering op alle punten rammelde, en dat er gericht werd aangestuurd op een eenzijdige manier…

741
Reply
De tweet legt de strategie van het NRC bloot: alles op alles zetten om een oprechte volksvertegenwoordiger te beschadigen door hem te associëren met zogenaamde 'complottheorieën' en 'extreemrechtse' figuren. Niemöller's scherpe verdediging maakt echter korte metten met deze beweringen.
Het is opmerkelijk hoe het NRC Omtzigt probeert te demoniseren op basis van zijn kritische vragen over MH17. Zoals Niemöller terecht opmerkt, stelde Omtzigt alleen maar de vragen die andere Kamerleden nalieten. Hij zocht de waarheid, informeerde zich breed en zette vraagtekens bij de eenzijdige berichtgeving.
Niemöller's eigen boek, waar het NRC op neerkijkt, biedt een evenwichtig beeld van de argumenten rond MH17. Het feit dat het NRC zijn werk afdoet als "pro-Russische complottheorieën" en hemzelf als "extreemrechts" betitelt, toont eens te meer hun bevooroordeelde houding. Zoals Niemöller terecht zegt: "Flikker toch op NRC."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we - anders dan Omtzigt, trouwens - keihard tegen kartel, en al helemaal tegen zielige kranten als het NRC. Maar dit betekent dat we jouw hulp nodig hebben om deze website in de lucht te houden. Steun ons daarom! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons terug te vechten tegen het kartel!
Omtzigt, met zijn nieuwe partij NSC, is een doorn in het oog van de gevestigde orde. En dat NRC zo laag zinkt om hem en Niemöller te beschadigen, is een teken aan de wand. Het toont aan hoe bang ze zijn voor de waarheid en voor politici die daadwerkelijk opkomen voor de belangen van de gewone Nederlander.
En het meest aparte van alles? Omtzigt is inhoudelijk helemaal niet anti-kartel. Hij is zelfs overduidelijk een product van het kartel... Hij wil de boel echt alleen bijsturen op de details. En zelfs dát gaat het kartel blijkbaar veel te ver.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten