screen shot 2023 08 15 at 094210

Social media laat de ware aard zien van de 'Man van Fatsoen', CDA lijsttrekker Henri Bontenbal

Politiekaug 16 2023, 10:01
Het CDA dacht wellicht dat ze met Henri Bontenbal een schot in de roos hadden. De man van fatsoen, recht door zee, zonder fratsen. Maar, zoals zo vaak in de politiek, blijkt dat mooie buitenkantje een dun laagje vernis te zijn dat bij het minste of geringste begint af te bladderen.
Is het CDA nog de partij van de boeren? Volgens Bontenbal in 2019 duidelijk niet. En hoewel zo'n opmerking nog als een momentopname of vergissing kan worden afgedaan, wordt het moeilijker om dat te doen wanneer er een patroon ontstaat. Recente onthullingen van oude tweets laten een Bontenbal zien die ver afstaat van het beeld dat hij publiekelijk probeert te schetsen.
Toen kwamen de écht saillante details boven water. Zo zou onze fatsoensridder het liefst corona-demonstranten in elkaar meppen. Lekker dan!
En, als kers op de taart, hoopte hij dat het coronavirus vooral "domme mensen" zou treffen. Nou, ik weet niet wat Bontenbal onder "dom" verstaat, maar deze opmerking plaatst hem zeker op mijn lijstje.
Jan Dijkgraaf, nooit bang om het achterste van zijn tong te laten zien, haalt in zijn Briefje van Jan enkele van Bontenbal's meest onfatsoenlijke tweets aan. Eén tweet uit 2018 richtte zich op VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans, waarin Bontenbal zich liet gaan in een flagrant stukje seksisme. Was dit zijn idee van humor? Of misschien een roep om aandacht tijdens een langzame nieuwsdag? Hoe je het ook wendt of keert, het past niet bij het imago van de 'man van fatsoen' die Bontenbal zo graag wil uitdragen.
En alsof dat nog niet genoeg was, maakte hij ook grappen over het 'sensibiliseren' van de toen zieke Pieter Omtzigt, samen met zijn maatje Derk Boswijk. Want ja, wat is er nu grappiger dan iemands gezondheid belachelijk maken, vooral als die persoon een collega is?
Als afsluiter deze tweet. Bij hem zijn democratie, vrijheid van meningsuiting en persvrijheid niet in veilige handen. We hebben met Bontenbal met een zeer grote totalitaire hypocriet te maken alles waar hij anderen van beschuldigd dat doet hij zelf. Al deze tweets op een rijtje dan kun je bijna niet anders concluderen dat de positie van Bontenbal als lijsttrekken nu al onhoudbaar is. Reken er maar op dat er nog meer vuiligheid boven water komt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Steun DDS! Wij vertellen de waarheid over het CDA én Henri Bontenbal, terwijl de kartelmedia hem de hemel in prijzen. Maar dat kan alleen met jouw steun. Doneer daarom aan DDS en help ons het CDA en Bontenbal te ontmaskeren.
Dus, CDA, wat gaan we doen? Blijven we vasthouden aan deze 'man van fatsoen'? Of erkennen we dat, misschien, net misschien, Bontenbal’s digitale escapades niet passen bij het imago van een partij die zo hamert op normen en waarden? Eén ding is zeker: met deze nieuwe onthullingen zal Bontenbal het nog knap lastig krijgen om zich staande te houden. En terecht.
UPDATE:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

En ja hoor nog meer vuiligheid. Mensen strafrechtelijk vervolgen voor hun mening waar hebben we dat eerder gezien in de geschiedenis?
Ook Sander van Dam (Auteur van ''Deugen voor de bühne'' red.) heeft de hypocrisie van Bontenbal in het vizier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten