djh05404 inge van dijk henri bontenbal mustafa amhaouch cda

Oeps! CDA-leider Henri Bontenbal: "Als het CDA een boerenpartij is, is het over 10 jaar de boel sluiten"

Politiekaug 12 2023, 16:30
Zo, dit is een lekker begin voor de nieuwe leider van het CDA, Henri Bontenbal. Caroline van der Plas heeft namelijk een tweet van hem gevonden uit 2019. In die tweet keert hij zich keihard tegen de boeren én waarschuwt hij zijn partij dat die moet breken met de boerenstand om politiek te overleven. 
Het CDA is historisch natuurlijk altijd dé boerenpartij van Nederland geweest. Op het platteland leeft de natuurlijke, traditionele achterban van die partij. Of, nou ja, dat was zo tot de linkse gekken het ook daar voor het zeggen kregen en boeren op het altaar van 'klimaatverandering' opofferden.
Caroline van der Plas laat vandaag zien dat de nieuwe leider van het CDA wat dat betreft meer van hetzelfde is. Sterker nog, Henri Bontenbal is één van de aanjagers van de beslissing van het CDA om zich tegen de boeren te keren. Dat blijkt héél duidelijk uit een tweet die Bontenbal in 2019 op X (toen nog: Twitter) zette... en die Van der Plas boven tafel gekregen heeft.
De tweets in kwestie (het gaat namelijk om een reeks) beginnen met een heel herder statement. "Jongens mag het a.u.b. wat intelligenter? Als het CDA zich blijft profileren als boerenpartij," schreef hij toen, "dan is dat het recept voor over en sluiten over een jaartje of 10. Dat wil ik niet meemaken. Waarom maken we dit deel van onze achterban zo belangrijk?"
En in een vervolgtweet legde hij voor de duidelijkheid nog even uit dat er slechts 54.000 boeren in Nederland zijn, maar 51.000 politieagenten, dat er 1,3 miljoen mensen in de zorg werken, en dat er zo'n 414.000 mensen in het onderwijs werken." Die mensen zijn véél belangrijker, vond hij toen, dan de boeren. Die moesten maar lekker in hun eigen mest gaarkoken.
Deze man is één van de belangrijkste redenen dat het CDA de boeren de afgelopen jaren aan hun lot heeft overgelaten. Dat is voor hem een heel bewuste keuze geweest. Als extreemlinkse gek gelooft hij namelijk volledig in het klimaatgezeur... en wil hij boeren zo hard mogelijk lozen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Anders dan het CDA staat DDS pal achter onze boeren. Maar dit betekent dat wij jouw steun hebben om DDS in de lucht te houden. Want het mediakartel en het partijkartel bestraffen ons voor onze boerensteun. Steun ons, daarom! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons de boeren te verdedigen!
Daar komt nog eens bij dat hij werkelijk gelooft dat het CDA weer "groot kan worden" juist door de boeren te verraden. Dus het is aan de ene kant ideologisch dat hij de boeren in de kou wil laten staan, maar het is ook nog eens opportunistisch
Nou, daar moeten CDA'ers dus blij mee zijn. Ze hebben nu een leider die publiekelijk, hardop zegt dat hij af wil van de boeren als achterban, dat hij ze niet nodig heeft, en dat hij vindt dat ze lekker allemaal het land uitgejaagd kunnen worden omdat er heus stemmen opgehaald kunnen worden bij andere beroepsgroepen.
Wat een schande.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten