Henri Bontenbal

Henri Bontenbal is Tweede Kamerlid voor het CDA. In augustus 2023 werd bekend dat het partijbestuur van het CDA graag wil dat hij de partij gaat leiden bij de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Hij volgt Wopke Hoekstra daarmee op. Hugo de Jonge had eerder al laten weten dat hij de baan niet wilde.
Bij De Dagelijkse Standaard (DDS) houden we Bontenbal nauwlettend in de gaten. Hij staat bij ons bekend als "de Rob Jetten van het CDA." De reden daarvoor laat zich raden. Bontenbal is jong, relatief onervaren, tegelijkertijd wel degelijk een partij-man... en - belangrijker dan wat ook - knetterlinks. Met name wat het klimaat betreft is Henri Bontenbal simpelweg extreem. 
Bontenbal steunt het klimaatfonds, wil dat er tientallen miljarden euro's worden uitgegeven aan het verzonnen klimaatprobleem, denkt dat het volkomen normaal is dat mensen hun huizen niet meer kunnen verwarmen in de winter omdat de energieprijzen op kunstmatige wijze hoog gehouden worden, en vindt dat we niet zo moeten klagen als we zeggen dat het leven onbetaalbaar wordt. 
Kijk maar naar deze schokkende video die zijn partij zelf heel trots online heeft gezet.
Henri Bontenbal komt uit Rotterdam. Zijn obsessie met "klimaatverandering" gaat letterlijk tientallen terug. Tijdens zijn studie natuurkunde raakte hij er namelijk mee geobsedeerd. "Het stoppen van klimaatverandering" was voor hem een belangrijke reden om actief te worden voor het CDA en in de Tweede Kamer plaats te nemen.
Deze man heeft het nu dus voor het zeggen bij het CDA; een partij waarvan iedereen weet die alleen een comeback kan maken als het de eigen natuurlijk rechtse achterban opzoekt en bréékt met het linkse beleid en de radicale ideeën van D66. Onder leiding van Henri Bontenbal kiest het CDA dus voor de totaal tegengestelde aanpak. De klimaatgekte wordt nóg meer omarmd... en dit betekent dat gewone burgers en zeker boeren het steeds meer zullen moeten ontgelden.