djh05302 fleur agema en geert wilders pvv

Geert Wilders fileert CDA-antidemocraat Henri Bontenbal: 'Voor spreidingswet, tegen PVV'

Politiekaug 15 2023, 11:00
Geert Wilders is er niet over te spreken dat de kersverse nieuwe leider van het CDA, Henri Bontenbal, zijn partij de PVV al bij voorbaat uitsluit van coalitievorming. Maar zich er écht om druk maken doet hij niet. Wilders is er namelijk van overtuigd dat deze strategie het CDA zetels gaat kósten in plaats van opleveren.
Gisteravond mocht Bontenbal gratis en voor niets reclame maken voor zichzelf en zijn partij bij Nieuwsuur. Oh, wat was hij daar welkom zeg! De 'frisse wind' van het CDA! Een 'natuurkundige!' Een geweldige interessante man, heel intelligent, en nog pro-klimaat ook!
In de uitzending had Bontenbal meteen een boodschap voor PVV-kiezers en FVD-kiezers: zijn CDA gaat na de Tweede Kamerverkiezingen 2023 van 22 november niet samenwerken met die twee partijen. Niet in een gewone, traditionele coalitie en óók niet in een gedoogconstructie.
Geert Wilders heeft hier tegen De Dagelijkse Standaard nu op gereageerd. En nee, hij is er niet blij mee... maar het moet gezegd worden dat hij er ook niet al te zeer van onder de indruk is. Wilders vindt het allemaal te zot voor woorden... en is er - terecht natuurlijk - van overtuigd dat deze strategie het CDA uiteindelijk kapotmaken.
"Ik begrijp dat de heer Bontenbal voor de spreidings/dwangwet asielzoekers is maar tegen samenwerking met de PVV," zegt Wilders. "Ik ben benieuwd hoeveel zetels het CDA - want daar is hij toch van? - deze briljante strategie gaat opleveren."
Wilders refereert in zijn reactie op een ándere uitspraak van Bontenbal bij Nieuwsuur gisteravond. Hij zei namelijk niet alleen dat PVV en FVD worden uitgesloten door het CDA, maar ook dat hij voor de spreidingswet is.
Deze wet is verzonnen door het partijkartel en gaat - als eenmaal goedgekeurd door de Tweede Kamer - gemeenten dwingen asielzoekers op te nemen. Willen die gemeenten dat niet? Hebben de inwoners daar he-le-maal geen trek in? Boeit niet. Den Haag slaat met een vuist op tafel.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met het CDA én begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Help ons types als Henri Bontenbal te ontmaskeren. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe!
Bontenbal is dus voor dat geschifte plan...
Natuurlijk is de kans dat dit iets positiefs oplevert voor het CDA nihil. Bontenbal bewijst hiermee precies hetzelfde soort politicus te zijn als Hugo de Jonge en Wopke Hoekstra; de twee mannen die het CDA de afgelopen jaren vakkundig gesloopt hebben.
Hetzelfde zal gebeuren met Bontenbal. De media kunnen hem zo promoten als ze willen... maar positief effect zal het niet hebben. Want kiezers zijn klaar met dit soort standpunten van het CDA. Dat ze daar een 'frisse' nieuwe leider bij zetten is volstrekt irrelevant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten