davideheijmans2023 jan bennink 34

Exclusief DDS Zomerinterview met Jan Bennink: "Ik zie een lamgeslagen, doodsbang gemaakt, verarmd en verward volk"

DDS Interviewsaug 15 2023, 9:30
Nederland gaat komende vijf jaar een zware tijd tegemoet. Maar er gloort iets van hoop. Dat zegt Twitter-influencer, reclameman, ondernemer, podcaster, dichter, auteur en kritische denker Jan Bennink vandaag in een uitgebreid interview met De Dagelijkse Standaard. In dit uitgebreide gesprek legt hij ook uit waar hij door gedreven wordt, en wat de rol van schoonheid is in zijn leven en werk.
(Noot van de redactie) Dit interview is de reportage van meer dan tien die gepland staan voor de komende weken.  Dankzij onze geweldige lezers en donateurs (die doneren via BackMe) kan DDS deze serie maken. We komen de komende weken met veel meer interviews, waaronder met Ralf Dekker, Sietske Bergsma, Emile Ratelband, Fajah Lourens en David Icke. Maar om dat te kunnen blijven doen, inclusief exclusieve fotoshoot, hebben we die donaties wel echt nodig. Doneer daarom! Steun DDS, help ons meer van dit soort fantastische interviews te maken met kritische denkers die door de andere media totaal genegeerd worden. Let op: we gebruiken min of meer dezelfde vragen bij alle geïnterviewden, en onze fotograaf bezoekt hen thuis (of op het werk) om exclusieve foto's te maken. De vragen zijn zowel privé als politiek, zodat lezers echt een beeld kunnen krijgen van wie de geïnterviewde is.
Dag Jan, er wordt de laatste tijd overal veel gezegd en geschreven over de toekomst van Nederland. Hoe denk jij dat Nederland er over vijf jaar uitziet?
Je vraagt een zandkorrel tijdens noordwesterstorm en springtij hoe het strand er morgen uit zal zien.
Ik geloof niet in de toekomst voorspellen, om het perse bij het rechte eind te hebben, wel in het maken van scenario’s. Al was het maar omdat de mensen die aan de touwtjes trekken, niets anders doen. Omdat je het vraagt, zal ik één scenario uitwerken dat waarheid zou kunnen worden.
Om de toekomst te voorspellen moet je naar het verleden kijken. Rond vijf jaar geleden bevonden we ons in het pre Covid tijdperk, van grote burgerlijke ontevredenheid, Brexit, Trump en rellen in Frankrijk. De eerste schuchtere klimaatschoten werden afgevuurd; Het was 2018.
Wat we zien sinds die vijf jaar, is een enorme turbulentie en tegelijkertijd een opvallende inertie van een lamgeslagen, doodsbang gemaakt, verarmd en verward volk. Tijdens de Covidperiode doofde in eerste instantie alle verzet dat broeide. Maar het volkswantrouwen in de Nederlandse politiek, is na die initiële schok van de “pandemie des doods”, gigantisch toegenomen. Het oude zeer van 2018, dat niet werd weggenomen, is back with a vengeance, aangevuld met ongeloof en wantrouwen in de verwoestende klimaatpolitiek en verbijstering over het bedrog en verraad tijdens de covid dictatuur, nog verergerd door de ongewenste oorlog, de door de overheid aangejaagde immigratie, de 2000 vermiste kinderen en het wegmaken van belastingmiljarden en inflatie.
Tegelijkertijd heeft de politiek de covid dictatuur gebruikt om draconische wetgeving erdoorheen te pompen, die Nederland uitlevert aan instanties zoals de WHO en de EU.
Het is 2023. De kloof tussen burger en Den Haag, was nog nooit, zelfs niet in de tweede wereldoorlog, zo groot.
Het volk vertrouwt de politiek en de mainstream media niet meer. En als dat gebeurt kan er veel veranderen in 5 jaar.
Wat gebeurt er als je de lijn doortrekt naar 2028.
De door bedrog en vals spel, gecreëerde Haagse/Brusselse/Davos papieren werkelijkheid van wetten en verdragen, zal zich, zeker nu half Den Haag opstapt, steeds moeilijker verhouden met de stemming in het land en in de westerse wereld. De papieren werkelijkheid van stikstof, CO2 en “klimaat" (Global Boiling) en uiteraard een nieuwe pandemie, een comprehensie cyber attack en enorme censuur, zal bij het volk raken aan verse wonden, nog meer wantrouwen veroorzaken en voor het eerst, de eerste levensbehoeften merkbaar beïnvloeden. Vrijheid, eten, drinken en onderdak.
Dit levert een explosief mengsel op, zeker als steeds meer mensen doorkrijgen dat hun geld steeds meer waardeloos is, de belastingen hen uit huis jagen, de verkiezingen, zeker na de volgende verkiezingen in de US en NL, volstrekt gebaseerd zijn op fraude.
           Nu komt het er op aan. Zal zoals in China, de machthebber, het lukken om dit volk en hun woede en wantrouwen te containen
Ze gaan het zeker proberen. Door social credit scores, (die overigens verslavend werken) roor een panopticon van toezicht, UBI’s en inperking van beweging, zie de 15 minute cities die worden uitgerold in Amsterdam en bijvoorbeeld Tilburg. En door voorbeelden te stellen. Door bijvoorbeeld mensen hun bankrekeningen af te nemen.
Ik denk echter dat wij geen Chinezen zijn. En hoewel wij ook geen volk van helden zijn, zijn we wel een volk van ezels. Als we echt niet willen, zetten we onze hakken in het zand. Misschien niet in Amsterdam, maar zeker op het platteland, in Friesland en Twente. Op Urk en in Volendam.
En dan zal volgens mij blijken, dat in tegenstelling tot de grote dictators, Mao, Stalin, Hitler, de elite club WEF rukkers die het volk probeert te knechten, geen liefde en geen leger heeft. En die zijn essentieel als je een volk wil dwingen! Dan kom je er niet met camera’s en tourniquets, met slagbomen en een papieren werkelijkheid en autoriteit waar niemand in gelooft.
Ik geloof dat Nederland over 5 jaar onder een vaag en totaal niet gerespecteerd bewind staat, van de EU. Dat dit bewind alleen in de grote steden voet aan de grond, support en macht heeft, buiten de wijken waar mensen met een sterk geloof en gemeenschapszin wonen. Dat het op het platteland broeit, ook daar de gemeenschappen steeds hechter zullen worden, steeds meer avers, (o.a. door de strijd tegen de boeren en de pogingen tot landjepik) en niemand zich houdt aan de regels. Dat zoals het in zoveel films is voorspeld, wel eens een hachelijk avontuur kan zijn om je als burger van Amsterdam buiten de slagboom op de Wibautstraat te begeven, omdat daar het woeste land begint.
Ook zie ik een grote verbroedering komen tussen gelovigen in God, de mensen van het Boek, omdat de macht en de cultuur die de heersende macht met zich meebrengt steeds duidelijker, brutaler en openlijker anti Christelijk en anti Islam van aard zal zijn. Wat dat betreft kan het aanjagen van de immigratie, wel eens averechts werken voor de Baphomet vereerders in Brussel en Davos.
Enfin.
Let the Hunger Games begin!
In deze tijd gebeurt in een week net zoveel als vroeger in een jaar. En ik beperk me tot Nederland. Iedere scheet in de US of in Rusland. Iedere dodelijke pandemie, zal mijn scenario dat alleen op Nederland is gericht overhoop gooien. Maar dit is hoe ik het zie als de wereld nog niet is ontploft.
"Ik wil alles uit dit leven halen dat God me heeft gegeven." Fotografie: Portrait Factory
"Ik wil alles uit dit leven halen dat God me heeft gegeven." Fotografie: Portrait Factory
Hoe ziet jouw favoriete vakantie eruit, en wat is je vakantie dit jaar echt geweest?
Ik vind het een slecht teken als je vakantie nodig hebt. Je leven moet je vakantie zijn, ik denk dat ik dat heb waargemaakt. Ik werk nooit en altijd. Ik ga wel graag naar Zeeuws Vlaanderen, voor de rest reis ik liever niet. Het enige buitenland dat ik nog ambieer is een grote Ruslandreis, hoewel ik dat ook niet zie als “vakantie”, maar als werk, het opdoen van inspiratie en studie.
Wat heeft de laatste 10 jaar zo'n indruk op je gemaakt dat het je leven veranderd heeft?
Niets maakt zoveel indruk op mij, dan de geboorte van een kind. Het is steeds opnieuw de bevestiging dat God bestaat en dat God goed is. "
Wat is het belangrijkste in je leven en hoe geef je daar invulling aan?
Ik wil alles uit dit leven halen dat God me heeft gegeven. Ik voel een enorme drang om de dingen waar ik talenten voor heb, maximaal te benutten en te ontwikkelen.
We zijn hier allemaal voor een reden. Ik wil niet sterven, zonder het maximale uit mijn leven te hebben gehaald. Een goede vader zijn. Een vlijtig en eeuwig student, een bescheiden kunstenaar, een onbevreesd rebel en waarheidszoeker en zoveel mogelijk, als zondaar, een kracht voor het goede.
Geloof je in zoiets als het partijkartel / de deep state of is dit in jouw ogen onzin? Zo ja, wat is het?
Wat een noob question, natuurlijk is er een partij kartel én een deep state. Dat is geen kwestie van geloof, maar een kwestie van observatie en zelf meemaken. Wie nog gelooft dat de PvdA de arbeider vertegenwoordigt, het CDA mijn lieve God en de VVD de ondernemer in fournituren en korsetten, dat de PvDD opkomt voor de diertjes en de SP het communisme wil introduceren in de polder, is gestoord.
Iedereen met ogen en oren heeft, zeker in de Covid tijd en daarna kunnen zien hoe de slijmdraden lopen. Iedereen die door de WEF jaarboeken bladert, ziet de ware jaarclubs en de disputen van de macht. En bovendien wordt de ware politieke macht uitgeoefend door ambtenaren, vrinden groepen, sektes en grootindustriëlen achter de schermen.
Als je de mogelijkheid krijgt om dé ideale plek te vinden/zoeken om te relaxen, tot jezelf te komen, en te mediteren, waar is dat?
In mezelf.
Wat zijn de top 3 boeken die jij in je leven gelezen hebt en waarvan je zegt: die hebben echt impact op mij gemaakt en anderen zullen daar ook zeker iets belangrijks van leren?
De Bijbel. En dan vooral Genesis met daarnaast opengeslagen het boek van Henoch.
Dat blijf ik herlezen. Daarnaast wat Psalmen, zoals psalm 23 en 139, het Evangelie van Johannes, Efeze en Openbaringen.
De Meester en Margarita van Bulgakov. Een briljant boek met een bizar soort humoristisch surrealisme, geschreven door een genie die met de ballen van de Duivel, Stalin, speelde door dit boek te durven schrijven.
En het derde boek, kom maar boe roepers en fatsoensrakkers, is Lolita van Nabokov. Er is eenvoudig geen beter, mooier geschreven boek dan Lolita, hoewel het -en misschien wel juist omdat- het over een onbespreekbaar, afschuw opwekkend thema gaat. Iedere zin is briljant, verpakt in gouden alinea’s. Ongekend meesterwerk.
Jan Bennink met zijn grote vriend Beer. Fotografie: Portray 
Jan Bennink met zijn grote vriend Beer. Fotografie: Portray 
Wat is het belangrijkste probleem dat we moeten oplossen in Nederland?
Zoveel Nederlanders zijn niet alleen hun stem, maar ook hun ballen kwijt. Die hangende schouders mentaliteit. Dat steeds maar weer tevreden zijn met steeds minder. Dat wegkijken in de steeds killere waan van de dag. Dat steeds maar als een jankend kind je speelgoedje laten afpakken. Dat steeds maar weer plaatsnemen op glijdende schalen waar de macht ons vanaf laat roetsjen. We moeten onze ballen terugvinden en snel ook. Ik hoop dat “lentekriebels” en andere hondsbrutale pogingen van het regime, uiteindelijk de echte man en vrouw in ons zal wakker schudden. En dat we weer collectief “Nee! geen stap verder” durven te roepen, recht in het gezicht van het beest. Het beest dat nooit zomaar stopt.
Waarom doe jij en eigenlijk wat je doet qua werk? Heb je een missie, en zo ja, wat is die missie?
Mijn missie is tweeledig. Ik wil een begin maken met de terugkeer van schoonheid en poëzie in de wereld. We moeten weer dingen durven te maken. Uit gedrevenheid naar schoonheid en scheppingsdrang, ondanks de hoon en de cold shoulders. Alles begint en eindigt bij kunst.
Mijn andere missie is mensen een andere visie voorschotelen dan de visie die ze dag in dag uit als natte prak krijgen opgediend via de main stream media. Waarin ik liefst mensen dwing oogkleppen af te zetten en een uitweg en een oplossing probeer te bieden.
Als je uit Nederland zou moeten emigreren naar welk land zou je dan vertrekken en waarom?
Er is een opportunistisch antwoord, een gemakzuchtig antwoord en een idealistisch antwoord.
Het opportunistische antwoord is om te verhuizen naar Uruguay en daar naar toe te varen met een schip. In Zuid Amerika verzamelt de elite zich. En waar de elite is, is de impact van wat ze voor de rest bekokstoven niet aanwezig. Volg de elite en je zal overleven. Je leeft dan wel tussen de misdadigers, maar ja, je hebt altijd nog dat schip.
Het gemakzuchtige antwoord is Hongarije. De huisprijzen zijn nog steeds laag. Het is op rijafstand, Er zijn veel gelijkgestemde Nederlanders Je bent een beetje uit de greep van de EU.
Het idealistische antwoord is Rusland. Mijn grote liefde. Ik spreek de taal, luister naar de muziek en ken de cultuur.
(Noot van de redactie - artikel gaat verder hieronder) Dit interview is de reportage van meer dan tien die gepland staan voor de komende weken.  Dankzij onze geweldige lezers en donateurs (die doneren via BackMe) kan DDS deze serie maken. We komen de komende weken met veel meer interviews, waaronder met Ralf Dekker, Sietske Bergsma, Emile Ratelband, Fajah Lourens en David Icke. Maar om dat te kunnen blijven doen, inclusief exclusieve fotoshoot, hebben we die donaties wel echt nodig. Doneer daarom! Steun DDS, help ons meer van dit soort fantastische interviews te maken met kritische denkers die door de andere media totaal genegeerd worden.
Wie is voor jou een inspiratiebron (geweest)?
Herman Brood en Jezus Christus.
Jezus is de enige volmaakte. Het archetype verzetsstrijder. Er is geen woord dat hij sprak waar ik me niet aan op kan trekken. Zijn moed, wijsheid en offer, zijn ook zonder wonderen van water in wijn en zijn wederopstanding, goddelijk.
Herman was een wijs man. Maar geen Jezus. Hij besloot kind te blijven, net als Oscar uit de Blechtrommel, maar hij besloot ook alles uit het leven te halen, tot de bodem de pan leeg te schrapen, iedere gedragscode te overtreden en veel te ver te gaan, zoveel mogelijk te genieten en kunst te scheppen. Het voorbeeld dat je met veel meer wegkomt dan je denkt, als je het maar met verve en charme brengt. En als je er zelf maar in gelooft. Een bengel die iedereen vergaf en waar iedereen van hield. Ik mis hem nog steeds.
Wat is voor jou hét moment van de dag waarop je het beste probeert en de beste verbinding met jezelf hebt?
Ik ben op mijn best wanneer de droom optrekt. De kiem van mijn beste werk wordt ’s ochtends heel vroeg geplant in een droom/waak staat. De kunst is om dit vast te houden en uit te werken. Een paar dagen geleden een gedicht verloren, omdat ik te besodemieterd was om het om 5.00 uur, direct op te schrijven toen het ontstond.
Jan Bennink kan gevolgd worden op Twitter én natuurlijk op zijn eigen website JanBennink.com.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten