geert wilders 9o1a6642 63ff99efcb31c 647af605ddafc

Geert Wilders furieus op Rabobank na miljardenwinst: "Asociale zakkenvullerij"

Politiekaug 10 2023, 11:00
PVV-leider Geert Wilders is witheet. De reden? Rabobank heeft in de eerste helft van dit jaar de winst verdubbeld. De reden is dat klanten meer rente betalen, maar dat de bank tegelijkertijd de rente voor spaarders laag houdt. Tel uit je winst!
In de eerste helft van vorig jaar maakte de Rabobank 1,3 miljard (!) euro winst. Geen slecht bedrag, zou je denken. Zeker niet gezien het feit dat heel veel bedrijven in het MKB het de laatste jaren extreem lastig hebben en maar nauwelijks overleven. Maar bij de Rabo vonden ze dat niet voldoende. Nee, er moest meer bij.
En dat lukte. In het eerste kwartaal van dít jaar was de winst namelijk 2,5 miljard euro. Ja, dat lees je goed. Twee-en-een-half miljard euro. De oorzaak is "de sterke groei van de rente-inkomsten." 

Geert Wilders woest

Wilders heeft hier woedend op gereageerd. Want de banken verhogen bijvoorbeeld de hypotheekrente fors... maar de rente op spaargeld wordt slechts mondjesmaat verhoogd. Het gevolg is dat de marges dus veel groter worden.
"Schandalig dat de banken miljardenwinsten maken door de hogere rente die ze wel doorvertalen naar leningen en hypotheken," aldus Wilders, "terwijl de verhoging van de rente op spaargeld fors achterblijft," vat hij de situatie volkomen juist samen.
Hij sluit af: "Dat is asociale zakkenvullerij."
En weet je wat het ergste van alles is? Organisaties als Oxfam Novib vinden deze winstmarges op rentes ook belachelijk en eisen actie. Je zou denken: ja, zorg ervoor dat het gat tussen de verschillende soorten rentes niet te groot mag worden! Woohoo! Nee, hoor, dat is niet hun oplossing. 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS worden we ziek van die enorme bedrijven die winst na winst boeken, terwijl het MKB én de gewone werknemer financieel totaal gesloopt worden. Daar verzetten we ons met hand en tand tegen. Wij willen een éérlijk Nederland. Maar dit betekent dat we op jouw steun rekenen voor ons werk! Want Big Business en Big Tech haten dit kritische geluid en werken ons op alle mogelijke manieren tegen. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort wangedrag aan de kaak te stellen.
Nee, wat zij willen is dat er een extra belasting overheen komt. Die moeten de banken dan maar ophoesten en klaar.
Maar daar hebben gewone mensen (en bedrijven) natuurlijk helemaal niets aan. In 90% van de gevallen gebruikt de overheid belastinggeld voor doelen die irrelevant zijn en ons leven helemaal niet beter, laat staan goedkoper maken (stikstofgekte, iemand?). De enigen die hier blij van worden zijn de klimaatgekkies en stikstofzeikers die weten dat de overheid dat extra geld dan lekker gaat inzetten voor zulke globalistische hobbyprojecten (vandaar dat Oxfam dat wil). 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten