2089067735 e1ac9f5a83 c

Onacceptabel! Alrijne Ziekenhuis laat patiënten barsten door geldgebrek!

Binnenlandaug 10 2023, 12:00
Een nieuwe dieptepunt in de Nederlandse zorgsector: het Alrijne Ziekenhuis in zowel Leiden als Alphen aan den Rijn gooit in oktober de deuren van de operatiekamers dicht meldt Omroep West. Nee, niet vanwege een tekort aan artsen of een onbekend virus, maar door een schrijnend gebrek aan geld. Een echte blamage voor een land dat ooit bekend stond om zijn zorg van wereldklasse!
Burgers die maandenlang hebben gewacht op een broodnodige operatie krijgen nu doodleuk te horen dat hun operatie is geannuleerd. Waarom? Omdat de zorgverzekeraars de portemonnee dichtknijpen. Klinkt als een slechte grap, toch? Maar in het hedendaagse Nederland is dit de trieste realiteit.
En ja, in Leiderdorp blijven de OK’s open. Maar voordat we daarvoor juichen: deze zijn enkel beschikbaar voor de verzekerden van Zorg en Zekerheid. Een bittere pil voor de rest die bij een andere verzekeraar zit. Wie had gedacht dat onze zorg zo'n tombola zou worden?
Julian Bushof van de PvdA heeft het bij het juiste eind: "Geld boven gezondheid." En in het kader van "wie de schoen past, trekke hem aan", Fleur Agema van de PVV spreekt misschien wel voor velen van ons: “Het zal je operatie maar zijn! Het is noodzakelijk en je hebt ernaartoe geleefd en dan wordt het geannuleerd omdat het geld op is! Wat een verval. Er is letterlijk steeds minder geld voor zorg. En uiteindelijk is dit de schuld van de politiek die de zorg haat. De afgelopen 10 jaar bleef er bij a 14 miljard euro over op zorg. Dat geld ging niet alsnog naar zorg en ook niet naar een lagere premie, maar naar andere zaken. In de laatste voorjaarsnota zag je het duidelijk. Meevallers op zorg gaan niet naar lagere premie of meer zorg, er gaat wel meer geld naar immigratie.” Precies! Want ondanks gigantische bedrijfswinsten in Nederland, moeten gewone burgers nu bang en onzeker thuis zitten vanwege vertraagde of geannuleerde operaties.
Maar laten we eerlijk zijn: het gaat hier niet alleen om de gierige houding van verzekeraars. Het is de politiek die het zorgstelsel tot een lachertje heeft gemaakt. Agema merkt terecht op dat de afgelopen jaren miljarden op zorg zijn bespaard, en dat geld? Dat vloeide weg naar alles behalve zorg.
Pepijn van Houwelingen (FVD) vindt deze ontwikkeling verschrikkelijk. Dit hoort volgens hem bij een trend die past bij de afbraak van de zorg: ''Net zoals het afbouwen van onze (uitstekende!) kraamzorg (ook in het nieuws deze week) maar volstrekt logisch en onvermijdelijk als je besluit honderden miljarden (!) uit te geven aan onze samenleving ontwrichtende globalistische hobbyprojecten zoals de absurde “klimaattransitie”, massamigratie en de EU dan blijft er natuurlijk minder en minder geld over voor sociale voorzieningen zoals de zorg die dan ook stapje voor stapje en jaar in jaar uit afgebroken worden…..''
BVNL heeft het ook goed gezien: ''Totaal onwenselijk dat de macht van verzekeraars zo ver reikt, dat goede gezondheidszorg, een basisrecht in een welvarend land als Nederland, achterwege blijft. Belang van Nederland vindt dat dit niet de manier is waarop de zorg zou moeten werken, want patiënten zijn nu keihard de dupe van deze maatregel. Wij zullen Kamervragen stellen over deze zaak.''
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
We zijn het zat. Het wordt tijd dat de zorg weer voorop staat en niet de financiële belangen van een paar grote verzekeraars of kortzichtige politieke besluiten. De beslissing van het Alrijne Ziekenhuis om operaties te annuleren is het zoveelste bewijs dat het zorgstelsel in Nederland grondig herzien moet worden. We moeten afrekenen met de haat voor de zorg. En snel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten