shutterstock 2166666199

Verrassing van de dag: Gedoe op Schiphol, en deze keer zijn het de vrouwen!

Binnenlandaug 10 2023, 13:00
Het is een feit: vrouwelijke beveiligers op onze nationale trots, Schiphol, zijn zó overwerkt dat ze een petitie hebben gestart schrijft HCNieuws. Zijn we weer beland in een aflevering van 'Schiphol's Got Talent'? Het is toch opmerkelijk hoe onze grootste luchthaven het middelpunt blijft van zulke amusante debacles.
De petitie is een pareltje. Op initiatief van het personeel van G4S Aviation Security, een van de talloze beveiligingsbedrijven op Schiphol, vraagt men nu aandacht voor hun zware last. En die zware last? Een personeelstekort dat met name de vrouwelijke werknemers treft. Want, zo stelt de regel: "Alleen vrouwen mogen vrouwen fouilleren." Een perfect voorbeeld van een bureaucratisch bedenksel.
Het is hilarisch hoe de logica soms werkt in Nederland. Aan de ene kant proberen we een inclusieve samenleving te creëren waarin we iedereen gelijk behandelen, ongeacht geslacht, afkomst of overtuiging. Aan de andere kant blijven we hangen in dit soort achterhaalde, gesegregeerde regels. Zou dit de nieuwste uitdaging zijn voor de woke beweging? Of misschien is het juist een bewijs dat we niet zo 'woke' zijn als we denken.
Je zou verwachten dat, met de technologische vooruitgang en de focus op efficiëntie, Schiphol en zijn beveiligingspartners al lang een oplossing zouden hebben gevonden voor dit soort problemen. Maar nee, ze maken het tot landelijk nieuws. Een petitie die binnen enkele dagen al tweehonderd handtekeningen heeft. Een prestatie op zich. Of misschien is het meer een teken dat mensen tegenwoordig alles zullen ondertekenen, zolang het maar een petitie is.
Het is vermakelijk hoe de vakbond CNV hier een rol in speelt. Ze benadrukken het personeelstekort, terwijl ze er tegelijkertijd op wijzen dat het niet zo erg is als vorig jaar. Het lijkt wel een realityshow: "Het is slecht, maar niet zó slecht!"
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Uiteindelijk draait het allemaal om de beveiligingsdans op Schiphol. Een constante bron van vermaak, frustratie en soms, heel soms, ook een stukje efficiëntie. En terwijl de rest van de wereld toekijkt en zich afvraagt hoe het toch komt dat zo'n geavanceerd land als Nederland vastloopt in zulke kwesties, kunnen wij alleen maar grinniken. De soap gaat verder. Benieuwd naar de volgende aflevering!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten