7174939623 559c6d7bb3 c

Schiphol krijgt te maken met beperking van vluchten na uitspraak Gerechtshof: 460.000 vluchten toegestaan

Binnenlandjul 07 2023, 22:00
Het gerechtshof Amsterdam heeft een belangrijke uitspraak gedaan ten gunste van de omwonenden van Schiphol. Het hof oordeelt dat het aantal vluchten op de luchthaven volgend jaar fors beperkt mag worden. In plaats van 500.000 vluchten, mogen er slechts 460.000 vluchten worden uitgevoerd. Hoewel het grootste deel van het vluchtschema voor de komende winter al vaststaat, zullen de vluchtbeperkingen naar verwachting vooral merkbaar worden vanaf de zomer van 2024.
Minister Harbers van Infrastructuur had eerder besloten om het aantal vluchten volgend jaar al te verminderen, maar de luchtvaartsector stapte naar de rechter om dit besluit aan te vechten. In april oordeelde de rechter dat een uitgebreide Europese procedure gevolgd had moeten worden om het aantal vluchten te beperken, waardoor de plannen van de minister werden tegengehouden.
Deze procedure, bekend als de "balanced approach", biedt alle betrokken partijen de mogelijkheid om hun standpunten naar voren te brengen. Hoewel deze procedure al loopt, neemt deze veel tijd in beslag. Uiteindelijk streeft de regering ernaar om het aantal vluchten per jaar te verminderen tot 440.000. Om het proces te versnellen, wilde de regering echter alvast een eerste stap zetten naar 460.000 vluchten, maar dit werd door de rechter teruggedraaid.
Het gerechtshof heeft nu geoordeeld dat de "experimenteerregeling", op basis waarvan de minister het vluchtplafond wil verlagen, niet in strijd is met nationale of Europese wetgeving. Volgens het hof zijn de Europese regels niet van toepassing op de voorgestelde maatregelen. De experimenteerregeling is een tijdelijk en kortlopend experiment dat dient ter voorbereiding op mogelijke toekomstige aanpassingen van de geldende geluidsregels, waarbij de regering de "balanced approach"-procedure zal volgen.
Met andere woorden, de tijdelijke verlaging van het vluchtplafond wordt niet beschouwd als een "exploitatiebeperking" zoals bedoeld in de Europese wetgeving, en daarom is een ingewikkelde en tijdrovende procedure niet nodig.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten