shutterstock 127785641

De Geheime Roof: Hoe Uw Geld Stilletjes van U Wordt Gestolen door Banken

Opiniemei 11 2023, 11:06
Kunt u de subtiele geur van ironie ruiken, beste lezer? Welkom in het wonderland van de banken, waar spaarders enkel goed zijn voor het opfleuren van jaarverslagen en het opvullen van mooie PR-verhalen. In een tijdperk waarin koffiehuizen meer rekenen voor een kopje koffie dan wat uw spaargeld in een jaar opbrengt, lijken de banken gedecideerd te zijn om de kloof tussen de rijken en de armen te vergroten.
Arnoud Boot, een helder licht in de duisternis van de financiële wereld, legt de vinger op de zere plek: "De consument wordt een faire vergoeding op zijn spaargeld onthouden. Je pakt het van de massa af en geeft het via de winsten van de banken aan de aandeelhouders." Hoera voor de kapitalistische democratie! Wie heeft er een eerlijke rentevergoeding nodig als we onze banken kunnen zien zwemmen in zeeën van winst, toch?
Het lijkt wel alsof de banken een nieuwe sport hebben uitgevonden: het uitknijpen van spaarders. Het spel is simpel. Ze verlagen de spaarrente tot een lachwekkende 0,5% en verhogen tegelijkertijd de hypotheekrente tot een astronomische 3,5%. Dit verschil, mijn beste vrienden, wordt dan keurig overgemaakt naar de zakken van de aandeelhouders. Is dat niet gewoon briljant?
Maar wacht, er is meer! Alsof dit verschil nog niet genoeg is, zijn banken zo stoutmoedig om nog meer dan de marktrente te eisen. Het was eens een tijd waarin de hypotheekrente slechts 0,6% hoger was dan de marktrente. Maar die dagen zijn voorbij, beste lezers. Tegenwoordig is dat verschil maar liefst 1,5%. De boodschap is duidelijk: spaarders zijn een onuitputtelijke bron van inkomsten en het is hoog tijd dat ze hun plaats kennen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Maar laten we positief blijven. Misschien is dit allemaal een misverstand. Misschien is dit gewoon een nieuwe vorm van liefdadigheid, een manier om de armen te helpen begrijpen hoe belangrijk het is om hun geld te doneren aan de rijken. Misschien, heel misschien, is dit gewoon een manier voor banken om ons te helpen inzien hoeveel we eigenlijk van hen houden. Of misschien, en dit is slechts een wilde gok, bestelen banken ons gewoon.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten