geld lenen waar moet je op letten

Beslaglegging en verkoop van First Republic Bank aan JPMorgan schokt bankwereld

Economiemei 01 2023, 13:00
In een van de grootste bankfaillissementen in de Verenigde Staten is de First Republic Bank in beslag genomen en verkocht aan JPMorgan bericht The Wall Street Journal. De toezichthouders hebben besloten om de bank over te nemen en het grootste deel van zijn activiteiten te verkopen aan JPMorgan. Dit omvat alle deposito's ter waarde van $92 miljard, zowel verzekerd als onverzekerd, en het grootste deel van de activa van de bank, waaronder leningen ter waarde van $173 miljard en effecten ter waarde van $30 miljard.
Als onderdeel van de overeenkomst zal de Federal Deposit Insurance Corp. verliezen delen met JPMorgan op de leningen van First Republic. Het agentschap heeft al aangegeven dat het verwacht dat zijn verzekeringsfonds een klap van $13 miljard zal krijgen als gevolg van de deal. JPMorgan heeft echter ook aangekondigd dat het $50 miljard aan financiering van de FDIC zal ontvangen.
De beslissing om First Republic Bank in beslag te nemen en te verkopen aan JPMorgan is genomen nadat de bank in financiële problemen was gekomen en niet meer in staat was om aan zijn verplichtingen te voldoen. Het faillissement van First Republic Bank is een zorgwekkend teken voor de Amerikaanse banksector en kan gevolgen hebben voor andere banken in het land. De autoriteiten hebben benadrukt dat ze echter alles in het werk zullen stellen om de stabiliteit van de financiële sector te waarborgen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De inbeslagname van een bank en de verkoop aan een andere bank kan grote hebben voor de financiële stabiliteit en het vertrouwen in het bankensysteem wereldwijd. Het kan impact hebben op de financiële markten en economieën over de hele wereld. We kunnen ons mogelijk schrap zetten voor een nieuwe bankencrisis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten