screen shot 2023 03 15 at 185554

Oud Tweede Kamerlid Guusje Roethof (D66): ''Het uit de lucht halen van omroep ON! is geen aanval op de vrijheid van meningsuiting''

Mediamei 01 2023, 14:00
Oud-Ombudsman en oud-Tweede Kamerlid voor D66 Guusje Roethof heeft in een opiniestuk in het NRC verklaard dat het verwijderen van omroep Ongehoord Nederland (ON!) geen aanval is op de vrijheid van meningsuiting. Volgens Roethof kan iedereen zijn mening op internet uiten en mag de onafhankelijke journalistieke uiting van de NOS niet in twijfel worden getrokken.
De uitspraak van Roethof volgt op de sancties die de NPO heeft opgelegd aan ON!. De omroep moet een boete van 132.000 euro betalen en er zijn plannen om ON! uit het publieke bestel te verwijderen door D66-staatssecretaris Uslu.
Sommigen vinden het opvallend dat Roethof en anderen hun mond houden wanneer andere omroepen over de schreef gaan en antisemitisme en verzet tegen de overheid aanmoedigen (Extinction Rebellion red.). Volgens hen hangen deze staatsomroepen de globalistische agenda aan en lijkt dan alles geoorloofd.
ON! heeft zichzelf gepositioneerd als een alternatief voor de gevestigde media, met een nadruk op het bieden van een platform voor conservatieve en populistische meningen. Het verwijderen van de omroep uit het publieke bestel heeft dus de nodige discussie en controverse opgeleverd.
Veel mensen zien het besluit om omroep Ongehoord Nederland uit het publieke bestel te halen wel als een aanval op de vrijheid van meningsuiting. Dit omdat het publieke bestel in Nederland de mogelijkheid biedt aan diverse groepen en meningen om zich te uiten. Door een omroep als Ongehoord Nederland uit het publieke bestel te halen, wordt deze groep de mogelijkheid ontnomen om zich te uiten op een groot podium en krijgt het minder bereik. Dit kan gezien worden als een inperking van de vrijheid van meningsuiting, aangezien deze omroep nu minder ruimte heeft om haar standpunten en visies te delen met het grote publiek.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
De kwestie van de vrijheid van meningsuiting en de rol van de NPO en ON! zal naar verwachting nog lang een onderwerp van debat blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten