2023 05 11

Straattuig van 13, 14 en 15 aangehouden na mishandeling oudere man in Pijnacker

Binnenlandmei 11 2023, 12:00
De politie heeft met succes drie jongens aangehouden na een verachtelijke daad van geweld in Pijnacker. Het is hartverwarmend om te zien dat er snel actie is ondernomen om deze jonge daders ter verantwoording te roepen voor hun afschuwelijke daden. Nu nog maar hopen dat dit tuig er niet met een taakstraf vanaf komt.
Het incident vond plaats afgelopen maandagmiddag, toen een oudere man rustig zijn hond uitliet. Hij werd plotseling geconfronteerd met een groepje jongeren, waarvan drie jongens hem belaagden. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor dit geweld was, maar het resultaat was dat de man lichtgewond raakte door de klappen die hij te verduren kreeg.
Dankzij de inzet van de politie kon er snel een onderzoek worden gestart. De zaak kreeg extra aandacht doordat een video van de mishandeling op sociale media werd gedeeld. Dit bewijsmateriaal heeft bijgedragen aan het identificeren van de drie verdachten, die woensdagochtend zijn gearresteerd.
Ook de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp, de heer Lugthart, heeft met afschuw gereageerd op het incident. Hij benadrukt dat het gedrag van deze jongeren onaanvaardbaar is en niet getolereerd zal worden in de gemeente. Het is bemoedigend om te zien dat de lokale autoriteiten hun verantwoordelijkheid nemen en streng optreden tegen dit soort geweldsdelicten.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is echter niet alleen de lokale gemeenschap die verontwaardigd is. Ook politici zoals Geert Wilders hebben hun woede geuit over deze verwerpelijke gebeurtenis. Het feit dat jongeren mensen belagen, mishandelen en zelfs trots filmen, is onbegrijpelijk en onacceptabel. Dit soort gedrag moet krachtig worden veroordeeld en bestraft. De boodschap van Wilders wordt door veel Nederlanders met gezond verstand gedeeld.
Gelukkig laat niet iedereen zich in elkaar slaan door dit straattuig. Helaas kan niet iedereen vechten. Maar mocht je dit ooit op straat zien gebeuren bel 112 en ga er met omstanders op af. Bij een grote groep vluchten deze lafaards.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten