pvv cda en fvd kamerleden 2017

Zonde! PVV'er Lilian Helder stapt uit de politiek: "Om persoonlijke én inhoudelijke redenen"

Politiekjul 28 2023, 10:00
PVV Tweede Kamerlid Lilian Helder is behoorlijk populair in PVV en eigenlijk gewoon in rechtse kringen. Maar vandaag maakt ze bekend dat ze zich niet nog een keer kandidaat stelt voor de PVV Tweede Kamerlijst. Dit doet ze, zegt ze, "om persoonlijke en inhoudelijke redenen."
De persoonlijke redenen kunnen natuurlijk van alles zijn. Het kan zijn dat zo'n vrouw liever tijd besteed met haar familie, dat ze zich niet superfit voelt, dat ze na zoveel jaar in de politiek gewoon iets anders wil doen, en/of dat ze moe is van alles. Wie het weet mag het zeggen. De Dagelijkse Standaard heeft Helder om een reactie gevraagd (haar tweet is nogal beperkt), maar heeft daar nog geen antwoord op gehad.
Maar het tweede punt is natuurlijk interessanter. Want ze maakt heel duidelijk dat het ook te maken heeft met de inhoud. Dat zie je niet zo vaak bij afscheidsaankondigingen en al helemaal niet bij de PVV. Daar zijn ze normaal gesproken erg eensgezind.
Natuurlijk wordt het nu dan speculeren, maar Helder staat bekend als behoorlijk pro-politie. Het is een no-nonsense vrouw die de politie instinctief steunt. Als zij om "inhoudelijke redenen" opstapt dan zal dat er vrijwel zeker iets mee te maken hebben dat ze vindt dat de PVV als partij niet politievriendelijk genoeg is.
Het kan ook aan iets heel anders liggen hoor - het is best mogelijk dat Wilders een bepaalde lijn wil bij de nieuwe verkiezingscampagne en dat Helder daar zo anders over denkt dat ze het voor gezien houdt. Maar gezien haar rol in de PVV al die jaren lijkt de eerste optie het meest waarschijnlijk.
Belangrijker is dat dit nu het zoveelste ervaren Kamerlid is dat ermee ophoudt. We hadden eerder al Renske Leijten, Peter Kwint, Mahir Alkaya (allen van de SP), Farid Azarkan, Sylvana Simons, en natuurlijk nog een hele rits kartelianen (Heerma, Hoekstra, Kaag, Rutte, etc.). Helder komt daar dus nog eens bij.
Er gebeurt iets heel significants in de Nederlandse politiek. Een groot deel van de oude generatie politici verlaat opeens (vrijwillig) de politiek. Merkwaardig. Op Internet wordt er dan ook druk gespeculeerd over 'de ware redenen' dat deze mensen ermee ophouden. De populaire twitteraar Jan Bennink denkt "dat er iets groots aankomt" en dat de "ratten het schip" snel verlaten.

De hele westerse politieke wereld loopt leeg. Dat betekent dat zij iets weten dat wij niet weten. Wat opvalt is de stilte waarin deze, doorgaans, brulboeien, verdwijnen. Ook in Nederland. In Belgie In Canada. In de westerse wereld. Willen ze ergens niet verantwoordelijk voor…

Criticaster1960
Criticaster1960
@IkNet

Ook grote politieke leegloop in Engeland. Wat is er aan de hand? "Vierenveertig Tories hebben nu gezegd dat ze van plan zijn het parlement te verlaten in plaats van herverkiezing, met een peiling verwacht in 2024."

1.5K
Reply
(Artikel gaat verder onder deze oproep) De Tweede Kamerverkiezingen 2023 worden de belangrijkste verkiezingen van ons leven! Bij DDS gaan we er daarom met gestrekt been in. We staan pal voor óns Nederland. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig, want het partijkartel en mediakartel doen er alles aan om ons te beschadigen. Steun ons daarom, doneer via BackMe, en strijd zij en zij met ons tegen het kartel, maar vóór Nederland!
Anderen kijken naar de verklaringen van de opgestapte Kamerleden zelf en denken dat er voor elke persoon een andere afweging is - hoewel ze vaak wel iets gemeen met elkaar hebben. Veel opstappers geven namelijk aan dat ze denken dat het gewoon weinig zin heeft om te strijden in de Kamer - dat het kartel zo dichtgetimmerd is dat je er niet tegen kunt opboksen... Of dat zij dat tenminste zo ervaren tegenwoordig en dat het daarom beter is dat een ander het stokje overneemt, iemand die er nog wél in gelooft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten