aderklaa gasstation

Nederland geeft gasbron op: Voor het eerst in 60 jaar de winter in zonder Gronings gas

Binnenlandsep 28 2023, 14:00
In een historische wending gaat Nederland de winter in zonder een beroep te doen op het Groningse gas, een energiebron die onze natie al decennialang heeft gevoed en welvaart heeft gebracht. Na 60 jaar trouwe dienst wordt de Groningse gaskraan definitief dichtgedraaid, een gevolg van zorgen omtrent aardbevingen bericht de NOS.
Terwijl de aardbevingen in Groningen een legitieme zorg zijn, rijst de vraag: Heeft Nederland zich te snel gedistantieerd van een strategische bron van energie en welvaart? De Noordzee gasvelden zijn onze laatste inheemse bron, nu het overgrote deel van ons gas uit het buitenland komt.
De geopolitieke spanningen, met name de oorlog in Oekraïne, hebben de gasvoorziening uit Rusland beëindigd, waardoor Nederland nog verder afhankelijk wordt van het buitenland, zoals Noorwegen, de Verenigde Staten en het Midden-Oosten.
Door afhankelijk te worden van buitenlandse gasbronnen stellen we onze energiezekerheid en daarmee onze nationale veiligheid en economische stabiliteit potentieel in gevaar. Het is een risicovolle gok om zo sterk te leunen op buitenlandse energiebronnen, vooral in deze onzekere tijden.
Het is essentieel om nu na te denken over de langetermijngevolgen van dergelijke beslissingen. In 2040 zullen we wellicht met spijt terugkijken op het moment waarop we besloten een strategische energiebron op te geven, terwijl de rest van de wereld vocht om energiezekerheid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
We moeten strategisch denken, vooruit plannen en onze nationale belangen vooropstellen. Nu meer dan ooit is het tijd om een heldere energievisie te formuleren die zowel rekening houdt met de welvaart als de veiligheid van Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten