prime minister rishi sunak visits border force in dover 52952295866

Britse premier Rishi Sunak doorprikt de groene leugen: ''Energie komt ook na 2050 nog volop uit olie, gas en kolen''

Buitenlandaug 03 2023, 21:00
Het lijkt erop dat de groene lobby en de klimaatfanatici er naast zitten. Ondanks hun heftige protesten en schreeuw om "hernieuwbare" energiebronnen, heeft de Britse premier Rishi Sunak de groene leugen doorgeprikt. Tijdens zijn recente bezoek aan energiebedrijf Shell, maakte Sunak de realistische voorspelling dat zelfs na 2050 nog een kwart van onze energie uit olie en gas zal komen.
Je kon bijna het collectieve gejammer van de klimaatactivisten horen, hun illusies als zeepbellen uiteenspattend. Ondertussen zullen de rest van ons - de realisten - knikken en denken, 'klinkt logisch.' En dat is het ook, want de gedachte dat we in een paar decennia helemaal kunnen stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen is absurd.
Hoogleraar energietechnologie David Smeulders was een van de eersten die Sunak's opmerkingen onderschreef bij RTL Nieuws. Hij noemde de opmerking 'realistisch' en bracht het alternatief in kaart: een halvering van onze welvaart. Laat dat even bezinken. Een halvering van onze welvaart. Dat is de prijs die we volgens Smeulders zouden betalen als we onze betrouwbare, overvloedige en betaalbare energiebronnen zouden opgeven voor dure, onbetrouwbare en ontoereikende "groene" alternatieven.
Het punt hier is eenvoudig. De energietransitie waar zoveel mensen over praten, is geen makkelijke of snelle oplossing. Het is een complexe, dure en tijdrovende taak. En zelfs dan, na al die moeite en kosten, zullen we nog steeds afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen voor een aanzienlijk deel van onze energiebehoeften.
Dat is geen nederlaag. Dat is geen teken van falen. Dat is gewoon realiteit. We hebben fossiele brandstoffen nodig. Ze zijn de ruggengraat van onze economie, onze industrie, ons vervoer en onze huizen. En ze zullen dat nog een lange tijd blijven.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dus, de volgende keer dat je iemand hoort praten over hoe we "fossielvrij" kunnen zijn tegen 2050, herinner hen dan aan de woorden van Rishi Sunak. Herinner hen aan de woorden van David Smeulders. En herinner hen eraan dat realisme en pragmatisme ons verder zullen brengen dan illusies en wensdenken. De toekomst van onze energie ligt in evenwicht en diversiteit, niet in een blind geloof in "groene" oplossingen die meer problemen veroorzaken dan ze oplossen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten