TCE 20210429 Tweede Kamer132

Politici reageren op "ongeloofwaardige doorstart Rutte 3": "Nieuwe bezuiniging mes in de rug van de zorg"

Politiekdec 15 2021, 19:00
Vandaag hebben de onderhandelende partijen het nieuwe regeerakkoord gepresenteerd. Enkele oppositiepartijen zijn niet te spreken over de nieuwe kabinetsplannen. Zowel de PVV als de SP hekelen de structurele bezuiniging op de zorg. Er gaat in totaal bijna vijf miljard euro minder naar de zorg. Een mes in de rug van de zorg, aldus SP-leider Lilian Marijnissen.
Ironisch genoeg heet het nieuwe regeerakkoord 'omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst'. Echter kan het eerste deel van die slogan wel worden geschrapt. Opnieuw kan de zorgsector weinig verwachten van een Rutte-kabinet. Dit tot onvrede van de kritische oppositiepartijen SP en de PVV. De laatste maanden hebben zij het afbraakbeleid van het demissionaire kabinet al veelvuldig aan de kaak gesteld, maar er gaat geen verandering komen.
SP-leider Lilian Marijnissen is er helemaal klaar mee. Ze vindt het bizar en ongeloofwaardig dat we een doorstart krijgen van Rutte III. De mensen die verantwoordelijk waren voor de huidige grote problemen, zoals de zorgcrisis, woningnood en de toeslagenaffaire, keren terug alsof er niks gebeurd is. Een schande, aldus de politica.
https://twitter.com/MarijnissenL/status/1471123198699884552?ref_src=twsrc%5Etfw
Ook PVV-voorman Geert Wilders is niet te spreken over dit regeerakkoord. Op alles wat de VVD, tijdens de verkiezingen, niet wilde krijgen we juist méér. Meer klimaatwaanzin, meer migratie en nog meer geld naar ontwikkelingshulp. Wilders geeft aan oprecht boos te zijn. Men gaat 60 miljard euro uitgeven aan het klimaat en stikstof, maar ondertussen wel bezuinigen op de zorg. Dat is gewoon onacceptabel.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1471118999601745923?ref_src=twsrc%5Etfw
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wilders legt de vinger op de zere plek: de VVD heeft alles gedaan om de leuke baantjes in het torentje te behouden. Want voor de rest is er niks zichtbaar in het regeerakkoord wat dicht bij de oorspronkelijke partijwaarden hoort.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten