screenshot 2023 03 09 at 204705

Premier Mark Rutte hult zich in mysterie over de oorzaak van zijn afwezigheid: "Daar kan ik geen uitspraak over doen"

Politiekapr 05 2023, 15:00
Het debat over de verkiezingsuitslag zou normaal gezien gisteren plaatsvinden, echter had de premier zich gek genoeg voor het eerst in zijn carrière ziek gemeld waardoor het debat verplaatst is naar vandaag. Voorafgaand aan het debat gaf premier Mark Rutte aan er zin in te hebben en dat het debat belangrijk is omdat de Tweede Kamer graag wil praten over de verkiezingsuitslagen en wat dit betekent voor de landelijke politiek.
Op de vraag of Rutte zich al wat beter voelde nadat hij zich gisteren ziek had afgemeld gaf de Premier aan zich praktisch wel beter te voelen, "maar dat weet je nooit helemaal zeker". Wat hij gisteren tijdens een overleg gegeten had, wilde Rutte dan weer geen antwoord op geven. "Daar kan ik geen uitspraak over doen."
De lacherige en energieke reactie van de premier, zoals we hem kennen, doet vermoeden dat het wel mee viel qua ziekte en dat hij vermoedelijk gewoon een extra dag voorbereidingstijd nodig heeft gehad. Het is dan ook opmerkelijk te noemen aangezien Rutte in zijn jaren als Premier nog nooit eerder zichzelf heeft afgemeld voor een debat vanwege ziekte.
Een aantal spelers van het Nederlands elftal had eerder ook al te maken met veel zieken vanwege het eten van Kip Kerrie. Je zou bijna denken dat de Premier dacht slim te zijn en deze “smoes” te gebruiken om zo extra voorbereidingstijd te faciliteren voor het debat van vandaag. “Teflon Mark” lijkt toch steeds vaker minder stabiel te zijn dan in zijn voorgaande jaren. Ondanks dat de premier nog altijd energiek en altijd goed gemutst is merk je toch langzamerhand wel dat de tijd van Mark Rutte ook niet oneindig is. Gelukkig maar, want Nederland is wel toe aan een nieuwe Premier na al die jaren Rutte.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten