Attje Kuiken PvdA 9O1A6948

PvdA-uilskuiken Attje Kuiken woedend: 'Regeringspartijen staan open voor kritiek boeren?! Nee, doorpakken!'

Politiekaug 10 2022, 18:15
De leider van de PvdA in de Tweede Kamer is woedend dat regeringspartijen ChristenUnie, CDA en de VVD volgens het mediakartel 'openstaan' voor de kritiek van boeren op het stikstofbeleid. Attje Kuiken wil daar niets van weten. "Niet bang worden, maar doorpakken," eist de socialist.
Volgens de Volkskrant hebben de boerenprotesten iets van effect. Drie van de vier regeringspartijen zouden namelijk bereid zijn om het stikstofbeleid enigszins aan te passen. Het gaat dan om de ChristenUnie, het CDA en de VVD. D66 wil daar natuurlijk niet aan, want die dictatoriale partij wil de boeren zelfs niet een halve vinger geven.
Zoals de krant uitlegt:

CDA-Kamerlid Derk Boswijk vraagt of ‘de minister helder kan uitleggen waarom er gekozen is voor 40 (feitelijk 39, red.) in plaats van 30 kiloton’. ChristenUnie-woordvoerder Pieter Grinwis stelt dezelfde vraag. ‘Waarom is er door u en het kabinet gekozen voor een emissiereductie voor ammoniak in de veehouderij met 39 kiloton, terwijl er zoveel goede argumenten waren voor de 30 kiloton-benadering?’ Ook VVD’er Thom van Campen zet vraagtekens bij de hoge stikstofambities van het kabinet. Hij vraagt: ‘Hoe kijkt u naar de stelling dat de doelstelling van 40 kiloton emissiereductie waarschijnlijk boven hetgeen ligt wat nodig is om aan het wettelijke doel te voldoen? Deelt de minister de opvatting dat het wettelijke doel het uitgangspunt dient te vormen?’

PvdA'er Attje Kuiken is woest

PvdA-leider Attje Kuiken is daar echter allerminst blij mee. Deze vrouw, die officieel niet in het kabinet zit maar die de coalitie natuurlijk steeds weer steunt als het er op aankomt, wil net als het elitaire tuig van D66 dat de boeren niet eens bijna een 'kans' krijgen om te overleven. Ze moeten kapot gemaakt worden, geruïneerd, en wel meteen.
"Buitengewoon slecht signaal," opinieert zij dan ook op Twitter. "Buiten voor geweld, intimidaties en dreigementen. Na jarenlang dralen moet het kabinet niet bang worden, maar juist doorpakken."

Buitengewoon slecht signaal. Buigen voor geweld, intimidaties en dreigementen. Na jarenlang dralen moet het kabinet niet bang worden, maar juist doorpakken.

de Volkskrant
de Volkskrant
@volkskrant

De boerenprotesten werken: regeringspartijen VVD, CDA en ChristenUnie zetten ineens vraagtekens bij de stikstofdoelen voor de landbouw volkskrant.nl/nieuws-achterg…

2.4K
Reply
Er is natuurlijk helemaal geen geweld gebruikt, en de enige 'bedreigingen' zijn terechte beloftes van boeren dat ze hun bedrijf en woning niet zomaar laten afpakken door een stel op macht beluste demonen in Den Haag.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Overigens is de 'kritiek' van VVD, CDA en CU natuurlijk niets om over naar huis te schrijven. Ze stellen "vragen" over het beleid. Zo, zo, nou, nou, dat hakt erin hoor. De enige juiste reactie is: gooi die hele stikstofplannen in de container, want je blijft af met je kladden van andermans bezittingen. Niet: 'Kunnen we niet 33% van de boeren kapotmaken in plaats van 50%?'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten