1280px cjcs meets with dutch counterpart 04

Demissionair Rutte IV blundert weer: Nieuwe onderzeeërs in de problemen door Amerikaanse tegenwerking

Politiekmei 30, 19:00
Het demissionaire kabinet Rutte IV heeft weer eens een epische blunder begaan. Dit keer betreft het de peperdure nieuwe onderzeeërs die Nederland zou aanschaffen. De Amerikanen weigeren namelijk hun Tomahawk-kruisraketten te integreren op Franse boten, en dat is een ramp van jewelste.
Demissionair staatssecretaris Van der Maat beweerde onlangs nog met stelligheid dat er geen enkel probleem zou zijn bij de integratie van Amerikaanse hightech op de Franse onderzeeërs van Naval Group. Maar nu blijkt dat deze arrogante zekerheid wrevel heeft gewekt bij de Amerikanen. Die zijn namelijk doodsbang dat hun militaire geheimen zullen uitlekken naar de Fransen.
De gevolgen van deze blunder kunnen niet worden onderschat. De integratie van Tomahawks is essentieel voor de slagkracht van onze marine en het miljardenproject staat nu op losse schroeven. De NAVO eist van Nederland dat we in staat zijn doelen op grote afstand uit te schakelen, maar door dit falen van het kabinet dreigen we onze positie in de militaire eredivisie te verliezen.
Het is beschamend dat deze demissionaire regering, in haar eindeloze incompetentie, niet in staat is geweest om deze cruciale kwestie te regelen. De Amerikanen hebben hun bezwaren duidelijk gemaakt en nu zitten wij met de gebakken peren. De miljoenen die al zijn geïnvesteerd in dit project lijken verspild, terwijl de veiligheid van ons land op het spel staat.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Hoe vaak moeten we nog toekijken hoe dit demissionaire kabinet de ene na de andere fout maakt? Het is tijd voor verandering, tijd voor een regering die wél weet wat ze doet en de belangen van Nederland en haar burgers vooropstelt. Genoeg is genoeg! Het is hoog tijd dat de verantwoordelijken ter verantwoording worden geroepen en dat er een einde komt aan deze eindeloze reeks blunders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten