txA87iKvIKlUBtdzkK3CBigaZAwZBlUTCvKEw6df

Save the date: donderdag 25 augustus het FVD China Symposium!

Politiekaug 22 2022, 15:01
Het nieuwe parlementaire jaar staat weer op het punt om te beginnen. Dus de politieke bijeenkomsten gaan ook weer van start (oké FVD organiseert elke week borrellezingen, deze bijeenkomsten zijn ook tijdens de zomerstop doorgegaan). Één van de speerpunten voor het nieuwe politieke jaar van FVD gaat worden: het rode gevaar oftewel China. China is namelijk de handleiding hoe het World Economic Forum opereert.
Daarom organiseert Forum voor Democratie aanstaande donderdag een symposium over China in Nieuwegein. Diverse onderwerpen over China zullen aan bod komen; Het sociaal kredietsysteem, censuur, COVID, concentratiekampen, Taiwan en Hongkong.
China domineert het politieke wereldtoneel als nooit tevoren. Xi Jinping heeft zijn intenties uitgesproken om internationale wetten te veranderen in het voordeel van zijn land, maar wat zijn de doelen van deze Chinese president?
Wat zal de toekomst van de Chinese economie in petto hebben, nu de explosieve economische groei stagneert? Zal het de Verenigde Staten voor 2030 overtreffen? Wat is de rol van China in de nieuwe reservevaluta van de BRICs? Wat betekent het voor onze eigen economie? Waarom investeert China zwaar in Oost-Afrika?
De ontwikkelingen rond Hongkong trokken de aandacht van de wereld. Wat betekent dit voor Taiwan? Wat wordt er bedoeld met het één China-beleid? Wat zal de geopolitieke positie van China in de nabije toekomst zijn?
Zoveel vragen, maar wat kunnen we leren van dit land? Forum for Democracy organiseert het China symposium om China te begrijpen en erover te debatteren.
Diverse sprekers zullen de onderwerpen inleiden en met het publiek in discussie gaan. Deze internationale sprekers zijn:
  1.  Pete Hoekstra, voormalig ambassadeur onder Trump van de VS in Nederland
  2. Masako Ganaha Journalist uit Okinawa, Japan
  3. John Laughland Directeur van Forum for Democracy International en politiek filosoof
  4. Lawrence Sellin gepensioneerd kolonel uit het Amerikaanse leger
  5. Jack Posobiec (online)journalist
  6. Maximilian Krah Europees Parlementslid voor Alternative für Deutschland
Lijkt dit jou een interessante avond en wil je hier bij zijn!? Dan kun je hier je tickets halen.
De avond begint om 18:00 uur tot 22:00. En FVD kennende zal deze avond worden afgesloten met een borrel. De avond vindt plaats in NBC Nieuwegein.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten